Δήμος Αμαρουσίου: Διεκδικούμε τη χρήση ΧΕΥ προς όφελος των κατοίκων
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Αμαρουσίου: Διεκδικούμε τη χρήση ΧΕΥ προς όφελος των κατοίκων

Ότι διεκδικεί από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) δημόσια ακίνητα προς όφελος της πόλης και των κατοίκων απαντά ή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στην παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι (Ενότητα: Τι παζαρεύει ο Πατούλης με το ΤΑΙΠΕΔ;).

Η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, σύμφωνα με την ανακοίνωση – απάντηση, τονίζει ότι διεκδικεί από το ΤΑΙΠΕΔ την παραχώρηση του ακινήτου της Κεραμικής, ότι ποτέ δεν συμφώνησε με την πώληση των ΧΕΥ και ότι στο παρελθόν είχε διεκδικήσει με επιτυχία από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (που προϋπήρξε της δημιουργίας του ΤΑΙΠΕΔ) ακίνητο στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

H διοίκηση Πατούλη διεκδικεί από το ΤΑΙΠΕΔ δημόσια ακίνητα προς όφελος της πόλης και των κατοίκων

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου, σχετικά με τις επαφές του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, θα θέλαμε για την έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, η διοίκηση Πατούλη διεκδικεί διαχρονικά από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο του (όπως άλλωστε προκύπτει από το έγγραφο με Α.Π. 011692/ 11-3-2015), την παραχώρηση του ακινήτου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λ. Κηφισίας 215 και Σαλαμίνος, που σήμερα φιλοξενεί τους κεραμίστες της πόλης μας. Ένα ακίνητο με ιδιαίτερη συμβολική αξία για την πόλη και τον πολιτισμό της. Και για πρώτη φορά βλέπουμε ότι το αίτημά μας αντιμετωπίζεται με θετική διάθεση.

Δεύτερον, η διοίκηση Πατούλη διεκδίκησε με επιτυχία στο παρελθόν την παραχώρηση από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (που προϋπήρξε της δημιουργίας του ΤΑΙΠΕΔ), δημόσιου ακινήτου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, με σκοπό την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος και τη λειτουργία Γυμνασίου και Λυκείου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τρίτον, η διοίκηση Πατούλη ποτέ δεν συμφώνησε με την πώληση των ΧΕΥ σε ιδιώτες, ούτε έμμεσα ούτε άμεσα, όπως ψευδέστατα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ακίνητο –ΧΕΥ που βρίσκεται στο Μαρούσι και πουλήθηκε σε ιδιώτη επενδυτή, πουλήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από τη σημερινή διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, που έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αν η παράταξη της αντιπολίτευσης διαφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης που υποστηρίζει, ας απευθυνθεί στην Κουμουνδούρου, κι όχι στη δημοτική Αρχή της πόλης. Φαίνεται, όμως, ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι πλέον κυβερνούν. Άρα έχουν κυβερνητικές ευθύνες, λογοδοτούν για τις πράξεις κι επιλογές τους και δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση στον εαυτό τους.

Τέταρτον, η έγκριση δόμησης που δόθηκε από την Πολεοδομία Αμαρουσίου στον επενδυτή – αγοραστή του ακινήτου ήταν απολύτως νόμιμη. Όσον αφορά στις νομικές ενέργειες της σημερινής διοίκησης, ξεχνούν να αναφέρουν ότι έχουμε ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη, να ακυρώσει την περιβόητη Υπουργική Απόφαση Ταγαρά. Όσο αυτό δεν γίνεται, οι νομικές μας δυνατότητες να αποτρέψουμε την εκμετάλλευση των ακινήτων – ΧΕΥ θα είναι μηδαμινές. Η λύση δεν είναι να μην εφαρμόζουμε τους νόμους, αλλά η αλλαγή των νόμων. Και η Αυτοδιοίκηση δεν νομοθετεί.

Τέλος, η θέση της διοίκησης Πατούλη όσον αφορά στη χρήση των ΧΕΥ δεν έχει αλλάξει. Απαιτούμε και διεκδικούμε η χρήση αυτή να γίνεται προς όφελος των κατοίκων. Τελεία και παύλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet