Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Διαβούλευσης η μελέτη για το Πολύδροσο
Ποιότητα Ζωής

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Διαβούλευσης η μελέτη για το Πολύδροσο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 η επαναληπτική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα μεταξύ των άλλων την τελική πρόταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πολεοδομική ενότητα του Πολυδρόσου (ΠΕ 13).

Την πρόταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την περιοχή έχει εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους Συλλόγους Παραδείσου, Πολυδρόσου και Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου – Πεντέλης. Η συνεργασία που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο με τον Δήμο Χαλανδρίου, για την περιοχή που διοικητικά διαχωρίζεται αν και είναι ενιαία πολεοδομικά, ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ότι διακόπηκε με ευθύνη του Δήμου Χαλανδρίου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων  των συλλόγων της πόλης που είναι μέλη της επιτροπής, ο πρόεδρος αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Νίκος Κάββαλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ζήκος (εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Κυκλοφορίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας), Ρένα Χαλιώτη και Μαίρη Διακολιού.

Για μικρό χρονικό διάστημα στην έναρξη της συνεδρίασης παρέστησαν και στη συνέχεια αποχώρησαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Γαρδέλης και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ψάλτη.

Επισημάνθηκε, κατά τη συζήτηση και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου Παναγιώτης Πάντος, ότι «οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν αποτελούν αποτέλεσμα κυκλοφοριακής μελέτης, ούτε μελέτης Βιώσιμης Κινητικότητας ως της πλέον ενδεδειγμένης, για την περιοχή που τη διασχίζει ο νέος ποδηλατοδρόμος που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης».

Τονίστηκαν, επίσης, οι ελλείψεις της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στην περιοχή αμιγούς κατοικίας της οδού Φραγκοκλησιάς που τη διασχίζουν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,  18.000 οχήματα/24ωρο και τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες τη διασχίζουν εκατοντάδες μαθητές διαφόρων ηλικιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δημιουργήθηκε ένταση όταν ο κ. Γ. Ζήκος πρότεινε την τροποποίηση της προτεινομένης λύσης του Πανεπιστήμιου Πατρών, που σκοπό έχει την αποφόρτιση από υπερτοπική κυκλοφορία, για την οδό Φραγκοκλησιάς από τη Λ. Κηφισίας έως την οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, επικαλούμενος «τη μη ύπαρξη κατοίκων σ΄ αυτό το τμήμα της οδού». Τελικά η πρόταση ψηφίστηκε και εγκρίθηκε να αναρτηθεί για ενημέρωση των κατοίκων και υποβολή τυχών σχολίων και να υλοποιηθεί σύμφωνα με την πρόταση του Πανεπιστήμιου Πατρών υπό την προϋπόθεση ότι, θα ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου και την Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet