«The Mall Athens»: Στρατηγική επένδυση το… αυθαίρετο
Ποιότητα Ζωής

«The Mall Athens»: Στρατηγική επένδυση το… αυθαίρετο

Με μία ακραία χαριστική ρύθμιση, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων «βαφτίζει» το εμπορικό υπερκέντρο «The Mall Athens» στο Μαρούσι ως «μεγάλη επένδυση – fast track», γράφοντας ουσιαστικά στα παλαιότερα των υποδημάτων της την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που χαρακτηρίζει αυθαίρετο το συγκεκριμένο κτήριο και βέβαια, απαλλάσσοντας τους ιδιοκτήτες του LAMDA DEVELOPMENT) από πολύ υψηλά πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων, συνολικού εμβαδού 75.000 τ.μ., είχε από την αρχή της ανέγερσής του ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία, με κατοίκους και φορείς να στρέφονται κατά της κατασκευής του. Μετά από πολύχρονες δικαστικές διαδικασίες, το ΣτΕ έκρινε τελεσίδικα παράνομο κι αυθαίρετο το εμπορικό κέντρο, χωρίς ωστόσο ουδείς να πιστεύει ότι ετίθετο θέμα γκρεμίσματός του. Εκείνο που θα ανέμενε κάποιος, με βάση και την απόφαση του ΣτΕ, ήταν η εκπόνηση μία νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η πληρωμή των σχετικών προστίμων από τους ιδιοκτήτες του.

Ως φαίνεται όμως, τελικώς, με την αναδρομική ένταξη του εμπορικού κέντρου στις fast track επενδύσεις, ακόμη κι αυτά τα πρόστιμα θα μειωθούν σημαντικά, εάν δεν «εξαφανιστούν» εντελώς.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως πώς θα αντιμετωπίσει αυτή την εξέλιξη η τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου, πώς θα αντιδράσουν οι δημοτικές παρατάξεις της πόλης και τι θέσει θα λάβει η δημοτική αρχή του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, καθώς το όλο ζήτημα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα απασχολήσει για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet