Δυναμικά παρόντες οι Μαρουσιώτες στη δράση στήριξης των πλημμυροπαθών Καρδίτσας
Κοινωνία

Δυναμικά παρόντες οι Μαρουσιώτες στη δράση στήριξης των πλημμυροπαθών Καρδίτσας

Με θέρμη αγκάλιασαν οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου τη δράση για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι, χωρίς την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή τους, η κοινωνική αλληλεγγύη δεν θα είχε το ίδιο ανθρώπινο πρόσωπο, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Απλοί πολίτες, εθελοντές, μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης και των επιχειρήσεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και κλινοσκεπάσματα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου για τους συνανθρώπους μας, που οι μεγάλες καταστροφές τούς άφησαν χωρίς τα αναγκαία.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, βρέθηκε κατά τη διάρκεια της δράσης κοντά στους πολίτες, τους οποίους ευχαρίστησε από καρδιάς για την κοινωνική ευαισθησία τους και στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε:

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι για τη μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών και των επιχειρήσεων της πόλη μας στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΚΑΙ, στην οποία συμμετέχουμε, για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους γι’ αυτό.
Θα συνεχίσουμε στην ίδια λογική, στη λογική της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το Μαρούσι που μας αξίζει.

»Ο Δήμος μας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη και στο πλαίσιο αυτό συνδράμουμε και συμπολίτες μας άλλων Δήμων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, με δράσεις όπως τη σημερινή. Όταν χρειάζεται είμαστε παρόντες και με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις και έτσι θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής». 

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, συνεχάρη τον δήμαρχο Αμαρουσίου και όλους τους συντελεστές για τη μεγάλη ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας. 

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν να συγκεντρωθούν περισσότερα από 100 μεγάλα χαρτοκιβώτια με τα αναγκαία αγαθά, που θα παραδοθούν άμεσα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη με ίδια μέσα από την Περιφέρεια Αττικής. 

Στην ανθρωπιστική εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της διοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, πολίτες και εθελοντές του ΟΚΟΙΠΑΔΑ που συμμετείχαν στη δράση, την οποία συντόνισε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου, Ρένα Χαλιώτη.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν:

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Αμαρουσίου, Δημήτρης Σμυρνής, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, αναπληρωτής Δημάρχου Στέφανος Τσιπουράκης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού & πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευάγγελος Κάββαλος, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και εκπρόσωπος των Αθλητικών Συλλόγων «Οδυσσέας & Παραδείσου» Πέτρος Κόνιαρης.

Επίσης, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Δήμητρα Τσουκλείδου, η εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Σωρού και Λάκκα Κόττου» & της Τ.Ο. της Ν.Δ. Γυναικών Αμαρουσίου Ανδρομάχη Τσουκαλά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», Δημήτρης Κοσμίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου Κρηταγενής «Ζεύς», Κώστας Σηφάκης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Η Αναγέννηση» Λιάνα Τσούγκου, ο εκπρόσωπος του Cine Φωτόπουλος Τάκης Μαστροκωστόπουλος,  εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Βίντεο από τη δράση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet