Ενωμένο Μαρούσι: Συλλήψεις στην Αγία Φιλοθέη για κοπή δένδρων – Δεν είναι «φάρμακο» η πριονοκορδέλα κ. Αμπατζόγλου
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Συλλήψεις στην Αγία Φιλοθέη για κοπή δένδρων – Δεν είναι «φάρμακο» η πριονοκορδέλα κ. Αμπατζόγλου

Τη δημοτική αρχή του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου κατηγορεί η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι αναφορικά με την κοπή πεύκων στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, στην Αγία Φιλοθέη, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021.

Μάλιστα, ζητεί να της δοθούν τα έγγραφα με βάση τα οποία κρίθηκε απαραίτητη η συγκεκριμένη κοπή.

Στη σχετική ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

Οι θλιβερές εικόνες των κομμένων δένδρων που αντίκρισαν οι συνδημότες μας τον Δεκέμβριο του 2020 στο κέντρο της πόλης μας δυστυχώς επαναλήφθηκαν και το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου στην Αγία Φιλοθέη.

Δεκέμβριος 2020
Απρίλιος 2021

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στην Αστυνομία, που επιλήφθηκε του συμβάντος, ιδιωτικό συνεργείο που είχε αναλάβει το κλάδεμα δένδρων εντός του προαυλίου του εν λόγω Νηπιαγωγείου, σε εκτέλεση απόφασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, προχώρησε και σε παράνομη κοπή πεύκων, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες.

Τα προφανώς υγιέστατα δέντρα που κόπηκαν την Τρίτη 14 Απριλίου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης από τα ιδιωτικά συνεργεία που εκτελούσαν υπηρεσία του Δήμου.

Όταν οι κάτοικοι ρώτησαν με ποιο δικαίωμα κόβονται τα συγκεκριμένα δένδρα, τα μέλη του συνεργείου φέρονται να επικαλέστηκαν εντολή των διοικούντων τον Δήμο.

Μετά από τις παραπάνω καταγγελίες, η Άμεση Δράση συνέλαβε τα μέλη του συνεργείου με τη διαδικασία του αυτοφώρου και με εντολή εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.

Όπως ζητήσαμε και μετά από το περιστατικό επί της οδού Δήμητρος, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, και δεδομένου ότι η κοπή δέντρων άνευ αιτιολογίας και άδειας διώκεται ποινικά, το Ενωμένο Μαρούσι ζητά και πάλι επιτακτικά από τη διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου, στο πλαίσιο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αν υπάρχει οποιαδήποτε σχετική νόμιμη απόφαση πέραν της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής που αναφέρεται μόνο σε κλάδεμα επικίνδυνων κλαδιών δένδρων λόγω της χιονόπτωσης.

Η κακοκαιρία «Μήδεια», της 16ης Φεβρουαρίου (ακόμα να μαζέψετε τα κλαδιά μακριά από το κέντρο της πόλης κ. δήμαρχε δύο μήνες μετά), δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την αναίτια κοπή δέντρων, γι’ αυτό και οι δημότες απαιτούν από τον δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου να μας πει εάν γνωρίζει ποιος έδωσε την εντολή για την κοπή των συγκεκριμένων δένδρων, να μας παρουσιάσει εάν υπάρχουν τα αντίστοιχα δημόσια έγγραφα που νομιμοποιούν μία τέτοια ενέργεια και παράλληλα να μας εξηγήσουν γιατί κάνουν τα δένδρα να πονούν και τους κατοίκους έξαλλους σε κάθε ευκαιρία.

Ουδείς δικαιούται να πριονίζει το πράσινο της πόλης, κ. Αμπατζόγλου. Το «φάρμακο» για μία όμορφη και πράσινη πόλη δεν είναι η πριονοκορδέλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet