Ενωμένο Μαρούσι: «Όργια» της διοίκησης Αμπατζόγλου με Αναπτυξιακή Εταιρεία και λίστα αναθέσεων
Μαρούσι

Ενωμένο Μαρούσι: «Όργια» της διοίκησης Αμπατζόγλου με Αναπτυξιακή Εταιρεία και λίστα αναθέσεων

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, με καταφέρεται κατά της διοίκησης του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, αναφορικά με τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Μάλιστα, αναφερόμενη στη σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας, αλλά και στις κατά καιρούς αναθέσεις, δεν διστάζει να μιλήσει για «όργια» της διοίκησης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ενωμένο Μαρούσι αναφέρει:

Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν οικονομικά επιζήμιο το γεγονός ότι σε κάθε συνεδρίαση της Oικονομικής Eπιτροπής, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σπαταλά με απευθείας αναθέσεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εργαλειοποιώντας  τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) για την πανδημία, αλλά και την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης της Ν.Δ., που έχει δώσει υπερ-αρμοδιότητες και συντριπτική πλειοψηφία με το έτσι θέλω στην Οικονομική Επιτροπή.

Τι να πρωτοαναφέρουμε. Τις δεκάδες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ για τρολ και κομματικά στελέχη της Ν.Δ.;

Τις 586 χιλιάδες ευρώ για απευθείας ανάθεση προς αγορά τριών τουρκικών μίνι λεωφορείων, τις χιλιάδες ευρώ που ανατίθενται για να μαζευτούν τα κλαδέματα, ενώ κοντεύουμε δύο μήνες από την κακοκαιρία «Μήδεια»; Μέχρι και «δαπάνη 4.500 χιλιάδες ευρώ για διοργάνωση διαδικτυακή παρουσίαση µουσικών συναυλιών JAZZ των δεκαετιών 1930 και 1940» έφεραν στο συμβούλιο, λες και οι δημότες δεν μπορούν να βρουν ότι θέλουν στο YouTube ή αλλού!

Νέο έπος της διοίκησης Αμπατζόγλου τα 170 χιλιάρικα μόνο για τους υπόλοιπους 8 μήνες του 2021 για επικοινωνιακή προβολή.

Αντί να ασχολείται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ασφάλεια των εργαζομένων στο δημαρχείο της πόλης και κατ’ επέκταση των δημοτών, δεν αφήνει το ταμείο να ηρεμήσει ούτε μία μέρα!

θα μοιραστούν, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που φυσικά καταψηφίσαμε ως Ενωμένο Μαρούσι, με κωδικούς πληρωμής μεταξύ άλλων για λευκώματα, φωτογραφίσεις και βιντεάκια.

Ξαναφέρνουν τις περίφημες αναπτυξιακές

Αλλά ακόμα και τα παραπάνω είναι πταίσματα μπροστά στο νέο επιχειρούμενο έγκλημα της σύστασης Αναπτυξιακής Εταιρείας για τον Δήμο, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο και σε πολλούς άλλους «γαλάζιους» Δήμους.

Το οριζόντιο κόλπο grosso είναι σχεδόν ίδιο σαν και εκείνα με τις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρείες που τη δεκαετία του ’90 και του 2000 καταχρέωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και οδήγησαν, μεταξύ άλλων γνωστών πρακτικών, τη χώρα στα μνημόνια μέσα από κατασπατάληση πόρων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έναν τέτοιο αναπτυξιακό Οργανισμό – σούπερ μάρκετ μελετών και έργων πέρασε, με τις ψήφους μόνο της διοίκησης, ο κ. Αμπατζόγλου, με εκτελεστικά μέλη μάλιστα του ΔΣ που δεν θα είναι αιρετοί αλλά διορισμένοι.

Η νέα Αναπτυξιακή θα κάνει απευθείας αναθέσεις σε όποιον ο δήμαρχος θεωρεί μελετητή της αρεσκείας του και αυτό θα αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των έργων. Αντίστοιχα θα γίνονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Ας μάθουν όμως οι δημότες τι θα τους κοστίσει αυτό το νέο άριστο κόλπο την επόμενη πενταετία:

  • Αμοιβές προσωπικού 757.000 ευρώ
  • Έξοδα διάθεσης 370.000
  • Λειτουργικά έξοδα 318.000
  • Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 841.000

Με σύνολο σχεδόν ανελαστικών εξόδων 2,3 εκατ ευρώ, δηλαδή 575.000 μεσοσταθμικά τον χρόνο.

Με μετοχικό κεφάλαιο 500.000, που όμως μόνο το μισό καταβάλλεται τώρα και το άλλο μισό σε δύο χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολύ σύντομα ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα καταφύγει σε δάνεια.

Αυτό μάλιστα εμμέσως αναφέρεται και στην εισήγηση που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλυμμένο με τον εξευγενισμένο όρο «αξιοποίηση των Μέσων Χρηματοοικονομικής Τεχνικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Μάλιστα, στο καταστατικό προβλέπεται «δυνατότητα σύναψης ομολογιακού δανείου».

Το νέο, λοιπόν, αυτό νομικό πρόσωπο έχει αρμοδιότητες σε πολλές περιπτώσεις αντικρουόμενες, καθώς θα είναι τεχνική εταιρεία των ΟΤΑ, αναθέτουσα αρχή, ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης εθνικών ή συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων, διαχειριστής έργων και ταυτόχρονα υπόλογος ΚΔΕ (Κωδικοποίηση νομοθεσίας κατασκευής Δημοσίων Έργων).

Πρόκειται για εταιρείες που θα μοιράζουν χρήματα κατά το δοκούν μακριά από το δημόσιο λογιστικό και τη στοιχειώδη διαφάνεια και θα προσπερνούν τις υπάρχουσες υπηρεσίες. Βέβαια, αυτή η μορφή δεν είναι καινούργια. Κατά συνέπεια, ούτε καινοτόμα. Είναι παλιά και έχει αποτύχει ιδιαίτερα στο Μαρούσι.

Απόδειξη η χρεοκοπία των αναπτυξιακών μέχρι σήμερα, με διασπάθιση του χρήματος του ελληνικού λαού και του μαρουσιωτικου λαού (ΔΕΑΔΑ – Άθμονον Ακινήτων – Αναπτυξιακή).

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ειδικός αγορητής τόνισε για το θέμα:

«Δυστυχώς κ. δήμαρχε και εσείς και το κόμμα σας, η Νέα Δημοκρατία, όσο και αν διατυμπανίζει το ενδιαφέρον της για τη λειτουργία των ΟΤΑ, με την ιδεολογική της νεοφιλελεύθερη οπτική, εξακολουθεί να βλέπει τους ΟΤΑ ως επιχειρήσεις, τους δημάρχους ως μάνατζερ και τα Δημοτικά Συμβούλια και τους αιρετούς ως εμπόδια, γι’ αυτό και συνεχίζει την υποβάθμιση της δημοκρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτού του είδους διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, μέσω του οχήματος του Αναπτυξιακού ομίλου, λέμε ΟΧΙ».

Ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε για όλα τα παραπάνω:

«Ενημερώνουμε όλες τις δημότισσες και τους δημότες Αμαρουσίου ότι αυτή την περίοδο που οι ίδιοι ζουν την αγωνία της πανδημίας για τις οικογένειές τους και τους ίδιους, η εκλεγμένη διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου “κατεδαφίζει” το ταμείο του Δήμου και υποθηκεύει για άλλη μία φορά το μέλλον και τους δημοτικούς πόρους. Έχουν εργαλειοποίησει την πανδημία σε όλα τα επίπεδα και προκαλούν σοβαρή οικονομική ζημιά σε κάθε ευκαιρία. Όμως ούτε η πανδημία ούτε η θητεία τους θα κρατήσει για πάντα. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι cash cow κυρίες και κύριοι της διοίκησης. Εκλεγμένοι και μη. Είναι λάθος να πιστέψετε ότι είστε στο απυρόβλητο. Ο κόσμος σας βλέπει και μαθαίνει τα πάντα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet