Επί… ποδός οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου
Μαρούσι

Επί… ποδός οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τόσο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο και οι υπόλοιπες υπηρεσίες οι οποίες αφορούν στη στήριξη των ευπαθών ομάδων στον Δήμο Αμαρουσίου. Αγαθά και υπηρεσίες, υπό τις οδηγίες του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, επιστρατεύονται προκειμένου κανένας δημότης να μην μείνει χωρίς το απαραίτητο δίχτυ προστασίας.

Ειδικότερα, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) και υπό την επίβλεψη του προέδρου του, Πέτρου Κόνιαρη, καθημερινά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετεί 30 οικογένειες. Ταυτόχρονα, διανέμονται τουλάχιστον 150 μερίδες φαγητού, ενώ ενημερωτικά αναφέρεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) είναι 320.

Το προσωπικό το οποίο διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου για τη διεκπεραίωση των κοινωνικών υπηρεσιών είναι 35 άτομα, ενώ διατίθενται και 3 οχήματα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες ενισχύονται και με τη βοήθεια και αλληλεγγύη εθελοντών οι οποίοι σε εβδομαδιαία βάση συνδράμουν το έργο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Ο κ. Αμπατζόγλου καλεί όλους τους δημότες Αμαρουσίου οι οποίοι βρίσκονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου και που ενδεχομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ή/και στερούνται άμεσου οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντος, να επικοινωνήσουν με τον Δήμο για να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Για το θέμα αυτό ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε τα εξής:

«Διανύουμε κρίσιμες στιγμές. Είμαστε αρωγοί σε κάθε Μαρουσιώτη που έχει ανάγκη. Κανείς να μην διστάσει ούτε λεπτό και να επικοινωνήσει με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Ταυτόχρονα καλώ τους εθελοντές να δηλώσουν δυναμικό παρών και να συντονιστούν με το έργο μας. Είναι οι ώρες που όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας με τις μικρότερες δυνατές απώλειες».

Οι πολίτες οι οποίοι έχουν ανάγκη και χρήζουν της υποστήριξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου μπορούν να επικοινωνούν στους τηλ. αριθμούς: 213 2031943 και 213 2031926, από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 έως τις 14:00 ή στη Γραμμή Δημότη 15321.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet