Ανησυχίες επαγγελματιών για το έργο στην πλατεία Ευτέρπης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ανησυχίες επαγγελματιών για το έργο στην πλατεία Ευτέρπης

Το θέμα της κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ) ήρθε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, αν και δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη.

Ο λόγος ήταν οι συγκεντρωμένοι καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι, έχοντας λάβει επιστολή από τον Δήμο για να δηλώσουν πού επιθυμούν να μεταφερθούν οι επιχειρήσεις τους μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, διαμαρτύρονταν έντονα στον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καρλαύτη, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση.

Μαίρη ΔιακολιούΤο θέμα έθεσε επισήμως στο Σώμα, με ερώτησή της, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Μαίρη Διακολιού, συνεπικουρούμενη από τον επικεφαλής του συνδυασμού Λευτέρη Μαγιάκη. Η κ. Μ. Διακολιού ζήτησε να μάθει εάν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια για την κατασκευή του έργου και πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτό, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει και κινηματική δράση εκ μέρους της παράταξης, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος του Σώματος, Νώντας Γαρδέλης, ο οποίος υπενθύμισε στη δημοτική σύμβουλο ότι η όλη διαδικασία έχει αρχίσει από το 2008 κι έχουν εξαντληθεί όλα τα νόμιμα μέσα από την πλευρά όσων αντιτίθεντο στο έργο και άρα, δεν έχει νόημα οποιαδήποτε άλλη κινηματική δράση.

Τον λόγο έλαβε και καταστηματάρχης της περιοχής, εκπροσωπώντας -όπως είπε- τόσο τον ίδιο, όσο και άλλους επαγγελματίες, ο οποίος έκανε λόγο για αιφνιδιαστική επιστολή από πλευράς Δήμου για μετακίνηση των επιχειρήσεων, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να ισχύει για τα περίπτερα, αλλά όχι για τα υπόλοιπα καταστήματα. Όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις θα υποστούν μεγάλο πλήγμα από τα έργα, σε επίπεδο προσέλκυσης των καταναλωτών, ζητώντας να μάθει ποιος θα πληρώσει την συνεπαγόμενη απώλεια εσόδων. Επίσης, ζήτησε από τη διοίκηση να πληροφορηθεί πότε θα αρχίσει το έργο και πότε αυτό θα ολοκληρωθεί.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης Για Ένα Νέο Μαρούσι Δορύλαος Κλαπάκης, ο οποίος ζήτησε, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση να φέρει στοιχεία για το πόσο θα διαρκέσει το έργο, αλλά και πόσο θα στοιχίσουν στον Δήμο «τυχόν αποζημιώσεις που θα ζητήσουν οι επαγγελματίες» για τη ζημιά που θα υποστούν. Μάλιστα, πρόβλεψε ότι η κατασκευή του έργου μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τα τρία χρόνια που δίνει ως μέγιστο χρόνο υλοποίησης η διοίκηση.

Δήμαρχος: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας»

Γιώργος ΠατούληςΑπό πλευράς διοίκησης, ανέλαβε να απαντήσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος από την αρχή κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός των δημοτών, αφού το συζητούμενο έργο βρισκόταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της διοίκησης και ψηφίστηκε από το εκλογικό σώμα.

Εν συνεχεία, ο κ. Γιώργος Πατούλης διευκρίνισε ότι η επιστολή εστάλη μόνο προς τους ιδιοκτήτες περιπτέρων, προκειμένου να δηλώσουν τον χώρο που επιθυμούν να μεταφερθούν τα περίπτερά τους, για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα έργα, προκειμένου οι προτεινόμενοι χώροι να εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αν και ο δήμαρχος δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει για τη χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου, διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρχει -κατά τη διάρκεια της κατασκευής- πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξει ταλαιπωρία των επαγγελματιών για ένα διάστημα, αλλά μόλις ολοκληρωθεί το έργο και αναπλαστεί η πλατεία Ευτέρπης, θα υπάρξει αύξηση της αξίας των περιουσιών των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής. Έφερε δε ως παράδειγμα την οδό Δήμητρος, όπου μετά από τα έργα ανάπλασης, δημιουργήθηκαν νέα καταστήματα.

Τέλος, ο δήμαρχος, απαντώντας σε πρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάση Φωτόπουλου, για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τους φόρους των επιχειρήσεων της περιοχής, για όσο χρόνο διαρκούν τα έργα για τον υπόγειο σταθμό στάθμευσης, ανέφερε ότι αυτό είναι ήδη στον προγραμματισμό της διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet