Ισχυρότατη έκρηξη σε κατάστημα επίπλων στη Λ. Κηφισιάς, στο Μαρούσι
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ισχυρότατη έκρηξη σε κατάστημα επίπλων στη Λ. Κηφισιάς, στο Μαρούσι

Ισχυρότατη έκρηξη σε κατάστημα επίπλων στη Λεωφόρο Κηφισιάς, στο ύψος του Αμαρουσίου, σημειώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία της έκρηξης δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο ίδιο το κατάστημα, αλλά και σε παρακείμενα κτήρια, αλλά ευτυχώς -λόγω της ώρας του συμβάντος- δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών από το ωστικό κύμα.

Η Αστυνομία έκοψε για πολύ ώρα την κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα της Λ. Κηφισιάς, στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ διατηρούνται ακόμη κυκλοφοριακά προβλήματα στον δρόμο.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο κατάστημα. Η αστυνομία διέκοψε για λίγη ώρα την κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Κηφισίας, στο ρεύμα προς το κέντρο της Αθήνας. Πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός.

To Tμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχει αναλάβει την έρευνα για την έκρηξη καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκονται τα δύο βίντεο από κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, στο ένα εκ των οποίων φαίνεται να φθάνει στο κατάστημα μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες. Ο ένας από τους δύο,  που φορούσαν κράνη, κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα, αφήνει κάτι στην είσοδο του καταστήματος, προφανώς τον εκρηκτικό μηχανισμό, και στη συνέχεια απομακρύνεται, μαζί με τον συνεπιβάτη του, με μεγάλη ταχύτητα.  Τρία λεπτά αργότερα σημειώνεται η εκκωφαντική έκρηξη που κατέστρεψε το κατάστημα.

Οι εικόνες εξετάζονται από την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών.

Η αστυνομία πήρε καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας επίπλων και από αυτόπτες μάρτυρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet