ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Λευκές Νύχτες» & αυταπάτες
Επιχειρήσεις – Αγορά

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Λευκές Νύχτες» & αυταπάτες

Η δημοτική παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον Θανάση Φωτόπουλο, καταφέρεται εναντίον του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΕΣΑΜ), σχετικά με τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» το Σάββατο 21 Ιουνίου στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης, η απόφαση για τη δράση αυτή δεν αποτελεί τρόπο ενίσχυσης της τοπικής αγοράς και του μικρού επαγγελματία, αλλά μεθόδευση της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της αργίας της Κυριακής και ως εκ τούτου απόφαση στήριξης των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη που αποφάσισε να διοργανώσει το Σάββατο 21 Ιούνη μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου τις περίφημεςψ, με στόχο, όπως λέει, την τόνωση της τοπικής αγοράς, κρατώντας τα καταστήματα του Δήμου μας ανοιχτά από το Σάββατο το πρωί ως τα ξημερώματα της Κυριακής.

Είναι κάλπικο και αποτελεί κοροϊδία για όλους, το επιχείρημα ότι με αυτές τις ενέργειες στηρίζεται ο μικρός επαγγελματίας, ο μικροέμπορος και ο αυτοαπασχολούμενος. Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής και του ΕΣΑΜ, μεθοδεύει την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Είναι δηλαδή απόφαση στήριξης των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση με τη στήριξη των τοπικών αρχών -συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αμαρουσίου που υλοποιεί την ίδια πολιτική- παίρνει μέτρα εξόντωσης και αφαίμαξης των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων, ταυτόχρονα ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και μεγαλεμπόρους. Στην ουσία, η πολιτική τους είναι αυτή που κλείνει τα μαγαζιά και είναι κοινή με αυτή που χτυπάει τους εργαζόμενους, που εκτοξεύει την ανεργία. Πώς θα τονωθεί η αγορά με 1,5 εκατ. ανέργους που δεν έχουν να φάνε ή να πληρώσουν το νοίκι και πολλοί δεν έχουν ούτε φως και νερό στο σπίτι τους;

Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών ΕΒΕ και θα φορολογήσουν πραγματικά τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Κάθε άλλο από Λευκές είναι οι νύχτες και οι μέρες των εργαζομένων και τον αυτοαπασχολουμένων, των μικρών επιχειρήσεων.

Καμία «λευκή νύχτα» δεν θα κρύψει:

Ότι το 70% των επαγγελματιών χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ότι εκατοντάδες μαγαζιά κλείνουν κάθε μέρα, πετώντας στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους μέσα στα χρέη και τις υποχρεώσεις.

Ότι το δικαίωμα στην υγεία για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ αποτελεί όνειρο θερινής και όχι λευκής νυκτός!!

Την επερχόμενη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που θα οδηγήσει στο κλείσιμο εκατοντάδες μικρούς επιχειρηματίες και θα ευνοήσει τα πολυκαταστήματα και τους μεγαλεμπόρους.

Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δήθεν χορηγούνται για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών μέσω τον προγραμμάτων ΕΣΠΑ είναι χρήματα του λαού μας και για όφελός του πρέπει να αξιοποιούνται, για τις ανάγκες του που σήμερα δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε στο ελάχιστο με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Είναι μονόδρομος για τον λαό τώρα να οργανώσει την κοινή πάλη των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, να οικοδομήσει τη Λαϊκή Συμμαχία, με κατεύθυνση ρήξης και διεκδίκησης απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Μαρούσι, Ιούνης 2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet