Λ. Μαγιάκης: «Να μην παραταθεί μετά τα μεσάνυχτα η λευκή νύχτα»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Λ. Μαγιάκης: «Να μην παραταθεί μετά τα μεσάνυχτα η λευκή νύχτα»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης αντιτίθεται στην παράταση της εκδήλωσης της «λευκής νύχτας», μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 21 Ιουνίου, τονίζοντας ότι η μετατροπή του Δήμου Αμαρουσίου σε τουριστικό, θα δώσει το δικαίωμα για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές.

Με δήλωσή του επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των κατοίκων του κέντρου, καθώς και των εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις και παράλληλα αναφέρεται στην κατασκευή πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης, την οποία θεωρεί λάθος επιλογή τόσο για τους εμπόρους, όσους και για τους κατοίκους.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Με αφορμή τη διοργάνωση από τον ΕΣΑΜ (σ.σ. Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου) και τον Δήμο (και όχι τον δήμαρχο) Αμαρουσίου της «λευκής νύχτας» στις 21-6-14, ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Λευτέρης Μαγιάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμος οφείλει να υποστηρίζει τις επιλογές της πλειοψηφίας των εμπόρων και επαγγελματιών του κέντρου για την αναζωογόνηση της εμπορικής δραστηριότητας στην παραδοσιακή αγορά της πόλης. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των κατοίκων του κέντρου, καθώς και των εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Επομένως, η παράταση της εκδήλωσης για μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα δεν μας βρίσκει σύμφωνους και αποτελεί κακό προηγούμενο απώλειας του παραδοσιακού χαρακτήρα του κέντρου και μετατροπής του σε «νησί».

Επισημαίνουμε παλαιότερη θέση μας περί μη μετατροπής του Δήμου σε τουριστικό, γεγονός που θα δώσει το δικαίωμα για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου. Μια τέτοια εξέλιξη μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις θα ωφελήσει. Από τους πολίτες δεν λείπει ο χρόνος, αλλά τα χρήματα και η διάθεση για να καταναλώσουν.

Τέλος, αποφασιστική αναβάθμιση του κέντρου θα μπορούσε να είχε γίνει με την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο «Παναγόπουλου» ή στο οικόπεδο του ΙΓΕ και την εφαρμογή ενός βιώσιμου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η προώθηση της κατασκευής από ιδιώτες του πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης είναι λάθος επιλογή για τους εμπόρους, για τους κατοίκους και θα προξενήσει μη αναστρέψιμη αλλοίωση του περιβάλλοντος και του χαρακτήρα της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet