ΟΧΙ και από τη Λαϊκή Ενότητα στη “Λευκή Νύχτα” στο Μαρούσι
Επιχειρήσεις – Αγορά

ΟΧΙ και από τη Λαϊκή Ενότητα στη “Λευκή Νύχτα” στο Μαρούσι

Η Λαϊκή Ενότητα Αμαρουσίου στηρίζει τη συγκέντρωση ενάντια στη “Λευκή Νύχτα” που διοργανώνουν στο Μαρούσι ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος, θεωρώντας ότι είναι “ένα ακόμα επεισόδιο της πολιτικής πού έρχεται να τσακίσει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων”.

Στην ανακοίνωσή της ο οργάνωση αναφέρει:

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή Πατούλη οργανώνει στο Μαρούσι άλλη μία πολυδιαφημισμένη “Λευκή Νύχτα”. Μία νύχτα, όπου φιλοδοξεί να προβληθεί ο Δήμος και να τονωθεί η τοπική εμπορική δραστηριότητα. Όμως, η συγκεκριμένη νύχτα δεν πρόκειται να είναι “λευκή” για όλους: Για τους εργαζόμενους στις τοπικές επιχειρήσεις, πολύ περισσότερο ως “μαύρη” μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνη η πρωτοβουλία που απαιτεί να εργαστούν ακόμα και το Σαββατόβραδο, μέχρι και (πολύ) μετά τα μεσάνυχτα! Από ό,τι φαίνεται δεν ανήκουν όλοι στο “καταναλωτικό κοινό” που απευθύνεται η δημοτική αρχή και ο Εμπορικός Σύλλογος και κάποιοι χρειάζεται να κάνουν “μία θυσία ακόμα” -η πρώτη θα είναι άλλωστε τα χρόνια του μνημονίου;

Η άνευ όρων επιμήκυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων είναι ένα ακόμα επεισόδιο της πολιτικής πού έρχεται να τσακίσει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι μειώσεις μισθών, η ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, οι απολύσεις, η απαίτηση για εργασία ακόμα και τις Κυριακές είναι άλλωστε η πραγματικότητα που οι εργαζόμενοι στον χώρο του εμπορίου ήδη βιώνουν.

Είναι παράλληλα προφανές ότι η αιτία της κρίσης στον χώρο του εμπορίου δεν είναι ότι ο κόσμος δεν προλαβαίνει να ψωνίσει (και) το Σάββατο. Η τεράστια μείωση του λαϊκού εισοδήματος, βάσει του μνημονιακού πλαισίου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί, οδηγεί σε κάθε περίπτωση στη μείωση της εμπορικής δραστηριότητας, ακόμα και αν τα καταστήματα είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν δείξει άλλωστε τις προθέσεις τους, τόσο με την εξοντωτική φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων, όσο και με μία σειρά διευκολύνσεις στα μεγάλα πολυκαταστήματα που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν στο Μαρούσι…

Η συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και του συνόλου των επιταγών Ε.Ε. και ΔΝΤ έχει ήδη φανεί ότι θα συνεχίσει να είναι ταφόπλακα τόσο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και για την οικονομική βιωσιμότητα του εμπορικού κέντρου της πόλης μας, και καμία “Λευκή Νύχτα” ή άλλα αντίστοιχα events δεν πρόκειται να αναιρέσουν αυτή την κατάσταση. Για αυτό και στηρίζουμε τη συγκέντρωση ενάντια στη “Λευκή Νύχτα”, στις 6 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν “άλλο δρόμο”, χωρίς μνημόνια, χρέος και τις επιταγές Ευρωζώνης και Ε.Ε.!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet