Άνοιξε η αυλαία του τριήμερου αφιερώματος του Δήμου Αμαρουσίου στη Γυναίκα
Κοινωνία

Άνοιξε η αυλαία του τριήμερου αφιερώματος του Δήμου Αμαρουσίου στη Γυναίκα

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η αυτοβιογραφική θεατρική παράσταση της Πολύνας Γκιωνάκη με τίτλο «Κόκκινη μνήμη» για τη γυναικεία κακοποίηση, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Στο έργο, οι μνήμες μιας γυναίκας, της Πολύνας Γκιωνάκη από τη φοβισμένη ζωής της με τον άνθρωπο που την κακοποιούσε ψυχικά και σωματικά ξυπνούν παραστατικά επί σκηνής, στέλνοντας μήνυμα που μας αφορά όλους «να σπάσει η σιωπή, γιατί η βία είναι έγκλημα».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μετά τις θερμές ευχές του σε όλες της γυναίκες, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά της θεατρικής παράστασης και προσωπικά της κας Γκιωνάκη, στην ευαισθητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση της κακοποίησης.

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ζωή, ελευθερία, ψυχική και σωματική ακεραιότητα. Είναι χρέος όλων μας να εντείνουμε τις προσπάθειες μας με σκοπό την εξάλειψη κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών, η οποία αποτελεί συμπεριφορά προσβλητική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πρωτοβουλία της κας Γκιωνάκη είναι αξιέπαινη προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμος Αμαρουσίου προσέφερε σε όλες τις παριστάμενες από ένα τριαντάφυλλο μαζί με ευχές.

Την παράσταση παρακολούθησαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Κωνσταντίνος Ρώτας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Το τριήμερο αφιέρωμα του Δήμου Αμαρουσίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στις 20:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) με την ημερίδα « Η Υγεία της Γυναίκας».

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

  • Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
  • Χρήστος Παπασιδέρης, αγγειοχειρουργός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
  • Γιώργος Κολλιόπουλος, μαιευτήρας – γυναικολόγος, επιμελητής Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου».
  • Δημήτρης Δανιάς, οικογενειακός σύμβουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Αμαρουσίου θα προσφέρει δωρεάν ιατρικό – διαγνωστικό έλεγχο από τους ιατρούς ομιλητές σε όλες τις γυναίκες που θα παραβρεθούν στην ομιλία.

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 11:00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 12, Σταθμός ΗΣΑΠ) με το ανοικτό πρόγραμμα γυμναστικής «Γυμναστείτε με την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή».

Η Ολυμπιονίκης και γυμνάστρια Πηγή Δεβετζή θα γυμνάσει και θα δώσει συμβουλές στις συμμετέχουσες με στόχο την Υγεία και την Ευεξία της Σύγχρονης Γυναίκας.

Οι ενδιαφερόμενες για πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου του τηλεφωνικού κέντρου του δημαρχείου 213 2038000.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet