Έκκληση στον υπουργό Εργασίας να μην κλείσει το Σικιαρίδειο
Κοινωνία

Έκκληση στον υπουργό Εργασίας να μην κλείσει το Σικιαρίδειο

Έκκληση προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος, ζητώντας να μην υπογραφεί η απόφαση αλλαγής διοίκησης στο Ίδρυμα, την οποία ζητά η οικογένεια Σικιαρίδη και η οποία σύμφωνα με το Σωματείο θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο του Ιδρύματος.

Ο Σύλλογος επισημαίνει, σε επιστολή του προς τον υπουργό, ότι το Σικιαρίδειο Ίδρυμα φροντίζει 160 παιδιά με αναπηρία, ότι δεν έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα και ως εκ τούτου «το κλείσιμο του θα εξυπηρετεί μόνο ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα».

Ακολουθεί η επιστολή:

8/10/2014
Πεντέλης 58, Μαρούσι
Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος
[email protected]

Aρ.Πρωτ. 2090

Προς: κ. Ιωάννη Βρούτση, υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Κοιν.: κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργό της χώρας
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Ευφημία Μπέκου, Γενική Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Αλέξη Τσίπρα, Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Θέμα: Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Με το έγγραφο αυτό οι Εργαζόμενοι του Σικιαριδείου Ιδρύματος και τα 160 παιδιά με αναπηρία που παρακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης, σας γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε και πάλι (αρχή του νέου σχολικού έτους) αντιμέτωποι με την πρόθεση του κ. Συμεών Σικιαρίδη να προχωρήσει σε νέα σύσταση διοίκησης με νέο πρόεδρο.

Κύριοι, όπως επανειλημμένα έχετε ενημερωθεί από προηγούμενα έγγραφα μας (Αρ. Πρωτ. 2084, 5/5/2014 και Αρ. Πρωτ. 2086, 20/5/2014), έγγραφα του προέδρου του Σικιαριδείου Ιδρύματος κ. Γεώργιο Αργυρόπουλο, των Κυβερνητικών μελών που απαρτίζουν το Δ.Σ, καθώς και της ΕΣΑΜΕΑ (Αρ. Πρωτ. 2314, 28/5/2014), η υπογραφή της αντικατάστασης του προέδρου του Δ.Σ (σημειωτέον ότι η θητεία του δεν έχει λήξει ακόμα) και ολόκληρης της σύνθεσης του Δ.Σ., αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη στο θέμα της ύπαρξης και λειτουργίας του Ιδρύματος. Με αποτέλεσμα να πλήττεται η προστασία και η φροντίδα (160) παιδιών με νοητικές αναπηρίες καθώς και των οικογενειών τους.

Σας επισημαίνουμε ότι το Σικιαρίδειο δεν έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα και το κλείσιμο του θα εξυπηρετεί μόνο ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα.

Κύριε Υπουργέ Εργασίας,

έχετε ενημερωθεί και στα χέρια σας βρίσκεται η τύχη του Ιδρύματος. Υπογράφοντας την αλλαγή της διοίκησης, όπως τη ζητά η οικογένεια Σικιαρίδη, υπογράφετε αυτόματα το κλείσιμο του Ιδρύματος. Είναι η τρίτη φορά που επιχειρείται το κλείσιμο του Ιδρύματος. Μην επιτρέψετε σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, το κλείσιμο του Σικιαριδείου Ιδρύματος και τον κοινωνικό αποκλεισμό των παιδιών μας.

Η Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Μουτζάλα Όλγα               Σωτηρόπουλος Χρήστος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet