Ένταση και δακρυγόνα έξω από το υπ. Παιδείας στο Μαρούσι
efsyn.gr
Κοινωνία

Ένταση και δακρυγόνα έξω από το υπ. Παιδείας στο Μαρούσι

Ένταση επικράτησε σήμερα (9/10), στις 12:15 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Mαρούσι, όπου μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση συνεχίζοντας τον αγώνα τους για μέτρα προστασίας από την Covid-19 στα σχολεία.

Αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης εναντίον μαθητών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς το εμπορικό κέντρο Mall Athens, όπου συνεχίστηκε η ρίψη χημικών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί έκαναν «περιορισμένη χρήση χημικών» μετά από «επίθεση με πέτρες».

Οι μαθητές επιμένουν να ζητούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ζητούν επίσης την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία και να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα. Απαιτούν, ακόμη, να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι στα σχολεία που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά η τηλεκπαίδευση και ότι οι χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω καταλήψεων θα αναπληρωθούν σε γιορτές και αργίες.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet