Ένταση και προσαγωγές στα γραφεία των ΕΛ.ΠΕ. στο Μαρούσι
Κοινωνία

Ένταση και προσαγωγές στα γραφεία των ΕΛ.ΠΕ. στο Μαρούσι

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στα γραφεία των ΕΛΠΕ, στην οδό Χειμάρρας 8 στο Μαρούσι, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών και μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για τα μέτρα ασφαλείας στα διυλιστήρια του ομίλου, μετά τους θανάτους τεσσάρων εργαζομένων σε εργατικό δυστύχημα.

Οι συγκεντρωμένοι εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε συνολικά 39 προσαγωγές. Το επεισόδιο οδήγησε σε ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας στον κόμβο της Αττικής Οδού.

«Τις μέρες που ο κόσμος της εργασίας θρηνεί ακόμα τέσσερις νεκρούς στον βωμό του κέρδους της εργοδοσίας, μετά την έκρηξη στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, είναι πέρα από κάθε λογική η καταστολή της διαμαρτυρίας ενάντια στην εταιρεία» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την εργατική πολιτική, σχετικά με τις προσαγωγές.

«Οι 39 παντελώς αναίτιες προσαγωγές διαδηλωτών σήμερα έξω από τα γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι είναι μια ενέργεια πέρα για πέρα απαράδεκτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να λειτουργούν ως φρουροί των συμφερόντων μιας εταιρείας, με τρόπο που θυμίζει τη Χαλυβουργία και τις άλλες περιπτώσεις καταστολής των εργατικών κινητοποιήσεων στα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «όταν υπάρχουν τέσσερις νεκροί, η αυτονόητη υποχρέωση είναι η διαμαρτυρία. Η καταστολή τέτοιων ενεργειών συνιστά πρόκληση».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet