Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Ο Δήμος να εισηγηθεί την ίδρυση νέου Πειραματικού Σχολείου
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Ο Δήμος να εισηγηθεί την ίδρυση νέου Πειραματικού Σχολείου

Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου και των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων του 1ου , 8ου & 16ου Δημοτικού, 1ου & 6ου Γυμνασίου και 5ου ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των γονέων με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτη Σαγρή και τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ.: Λουΐζα Πάπαρου, Μιχάλη Χατζηαρσενίου, Παναγιώτη Μπούμη και τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων από τους κ.κ.: Σοφία ΓερουλάνουΠιτταροκοίλη & Ηλία Κολλύρη (1ο Δημοτικό), Μίνα Μάτζαρη (8ο Δημοτικό & 1ο Γυμνάσιο), Κώστα Χροναίο (16ο Δημοτικό), Βότση Βασιλική & Στέλλα Σακελλαρίου (6ο Γυμνάσιο) και Γιαννέλα Γιάννη (5ο ΓΕ.Λ.)

Όπως αναφέρει η Ένωση Συλλόγων, θέμα της συνάντησης ήταν «η αιφνιδιαστική και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τον Δήμο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς της Σχολικής Κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) μετατροπή του 1ου Γυμνασίου & 1ου ΓΕΛ Αμαρουσίου σε Πειραματικά και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στις οικογένειες των μαθητών του κέντρου του Αμαρουσίου και όχι μόνο».

Σύμφωνα με την Ένωση, και από τις δύο πλευρές διατυπώθηκε σαφέστατα η αντίθεση στην επιλογή του υπουργείου να καταργήσει ουσιαστικά το Σχολείο της γειτονιάς του κέντρου της πόλης, μετατρέποντάς το ως Πειραματικό. Η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε ως πρόχειρη και χωρίς σχεδιασμό.

Μάλιστα, η Ένωση σημειώνει: Οι εκπρόσωποι των γονέων ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να επιμείνει με παρεμβάσεις, κατά το δοκούν, προς το υπουργείο για την αναστολή της εφαρμογής της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1048 Β’/2022). Ο κ Αμπατζόγλου δεσμεύτηκε για νεότερη παρέμβασή του προς το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει σύντομα και άλλη συνάντηση μεταξύ μας, όταν θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης του ΦΕΚ που έχουν καταθέσει γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου. Καθώς δεν είμαστε αντίθετοι στην ίδρυση Πειραματικών Σχολείων, ζητήσαμε από τον Δήμο να εισηγηθεί την ίδρυση νέου Πειραματικού Σχολείου, με τις κατάλληλες υποδομές, πέραν των υπαρχόντων.

Τέλος, κάναμε σαφή την απόλυτη αντίθεσή μας στην οποιαδήποτε υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης στα όμορα Γυμνάσια, που, αν εφαρμοστεί η απόφαση, θα κληθούν να απορροφήσουν τα παιδιά της γειτονιάς του κέντρου που δεν θα κληρωθούν, τη σημαντική επίπτωση που θα έχουν οι γονείς των μαθητών των σχολείων αυτών που θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους όχι στο σχολείο της γειτονιάς τους, αλλά σε απομακρυσμένα από αυτούς σχολεία και την ψυχολογική βία που θα δεχτούν συμμαθητές της ΣΤ’ τάξης των όμορων Δημοτικών σχολείων που τα επηρεάζει η εν λόγω απόφαση και θα αναγκαστούν να μοιραστούν σε διαφορετικά Γυμνάσια.

Καλέσαμε τον Δήμο να υπερασπισθεί την ποιότητα εκπαίδευσης των παραπάνω σχολείων και να δεσμευθεί πως δεν θα επιτρέψει την κατάργηση ζωτικών χώρων των σχολικών μονάδων όπως και την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών στον προαύλιο χώρο του 6ου Γυμνασίου.

Ως εκπρόσωποι των γονέων θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε σχολεία Δημόσια με ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet