Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Συγχαρητήρια στους… εμπνευστές για τα πειραματικά
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Συγχαρητήρια στους… εμπνευστές για τα πειραματικά

Με αφορμή την κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία όλη της χώρας, στην οποία βρέθηκε και το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου κάνει λόγο για «υποβάθμιση σχολείων της περιοχής και για ταλαιπωρία γονέων και μαθητών».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Συγχαρητήρια στους εμπνευστές» η Ένωση αναφέρει: «Την Παρασκευή 6 Μάϊου 2022 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία όλης της χώρας. Ανάμεσα σ’ αυτά και το νεοφώτιστο ως Πειραματικό, 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου.

Τι κι αν η τοπική κοινωνία ήταν αντίθετη; Τι κι αν οι Σύλλογοι Γονέων των εμπλεκόμενων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κινητοποιήθηκαν ακόμα και με νομικές ενέργειες για την αποτροπή της εφαρμογής της Υπουργικής σας Απόφασης;

Τι κι αν το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, με απόλυτη πλειοψηφία, ζητώντας την μη κατάργηση του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Γενικού Λυκείου και τη μετατροπή τους σε πειραματικά. Όλα στο βωμό της δήθεν αναβάθμισης. Πόσο υποκριτές αλήθεια; Αν σας ενδιέφερε πραγματικά η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης θα είχατε φροντίσει να μην καταργήσετε ένα ολόκληρο σχολείο, σε έναν πολυπληθή Δήμο, που οριακά μπορεί κάθε χρόνο, με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, να διαχειριστεί τον αριθμό των μαθητών του.

Αν σας ενδιέφερε πραγματικά η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης θα είχατε φροντίσει να ιδρύσετε καινούργιο σχολείο Πειραματικό, με υποδομές και χώρους κατάλληλους. Αν σας ενδιέφερε πραγματικά η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, θα είχατε εξασφαλίσει τόσο για τους μαθητές του κέντρου του Αμαρουσίου που δεν κληρώθηκαν, όσο και για τους συμμαθητές τους στα σχολεία που θα τους υποδεχθούν, ένα περιβάλλον αντάξιο των προσδοκιών τους. Αντ’ αυτού οδηγείτε στην υποβάθμιση τα υπόλοιπα σχολεία, προγραμματίζοντας τη μετατροπή λειτουργικών χώρων σε αίθουσας διδασκαλίας. Αν σας ενδιέφερε πραγματικά η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, δεν θα είχατε αφήσει μια ολόκληρη σχολική χρονιά να “φύγει” με ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας.

856 υποψήφιοι για 72 θέσεις… Μονοψήφιος ο αριθμός των μαθητών του 1ου Δημοτικού που κληρώθηκαν. Πάνω από πενήντα οικογένειες του κέντρου της πόλης, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα επιπλέον πρόβλημα. Σε ποιο σχολείο θα φοιτήσει για τα επόμενα έξι χρόνια το παιδί τους; Τι απόσταση θα πρέπει να διανύει κάθε μέρα και με ποιόν τρόπο;

Συγχαρητήρια λοιπόν στους εμπνευστές της Υπουργικής Απόφασης. Καταφέρατε με μία κίνηση να υποβαθμίσετε δύο τουλάχιστον σχολεία της περιοχής και να κάνετε ακόμα πιο δύσκολή τη ζωή σε δεκάδες οικογένειες του Αμαρουσίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet