Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Τα εκπαιδευτικά και σχολικά ζητήματα δεν λύνονται στα Αστυνομικά Τμήματα και στα δικαστήρια
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Τα εκπαιδευτικά και σχολικά ζητήματα δεν λύνονται στα Αστυνομικά Τμήματα και στα δικαστήρια

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου φαίνεται να οδηγούνται μαθητές, απόφοιτοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, με αφορμή τις καταλήψεις σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου.

«Όπως πληροφορούμαστε το τελευταίο διάστημα έρχονται σωρηδόν προσκλήσεις για καταθέσεις μαθητών και αποφοίτων, γονέων και εκπαιδευτικών στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, με αφορμή τις καταλήψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαρούσι από το 2019 και εντεύθεν», σημειώνει η Ένωση και προσθέτει:

«Οι νεαροί πολίτες, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί “σύρονται” στο Α.Τ. Αμαρουσίου κατόπιν “μηνύσεων ανωνύμων πολιτών” και μάλιστα επιδεικνύεται ιδιαίτερος ζήλος με επίμονες ερωτήσεις και καταθέσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Καταλήψεις που με το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι βεβαίως παράνομες, αλλά εξ όσων γνωρίζουμε όλες είχαν δίκαια αιτήματα και ολοκληρώθηκαν ειρηνικά, κατόπιν συζήτησης με τους μαθητές, εντός των σχολικών μονάδων, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της σχολικής κοινότητας, και χωρίς να προκληθούν ζημιές στα σχολεία.

Χωρίς να θέλουμε να παρέμβουμε στο έργο της Αστυνομίας οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, δευτεροβάθμιο όργανο όλων των Συλλόγων Γονέων της πόλης μας, πιστεύουμε ότι τα εκπαιδευτικά και σχολικά προβλήματα λύνονται με συζήτηση και κατανόηση εντός του εκπαιδευτικού συστήματος και όχι στα Αστυνομικά Τμήματα και στα δικαστήρια.

Βεβαίως, λύνονται με αγώνες διαρκείας εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με σκοπό μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet