Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Hic Rhodus, hic salta… κ. δήμαρχε!
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Hic Rhodus, hic salta… κ. δήμαρχε!

Στη συνάντηση που είχε προεκλογικώς με υποψηφίους δημάρχους Αμαρουσίου, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα Παιδείας, αναφέρεται το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος, Βασίλης Μπούρας και η γ.γ. Λουίζα Πάπαρου, η Ένωση, μεταξύ άλλων, θίγει τα θέματα της ανάγκης καθιέρωσης αντιδημαρχίας Παιδείας και αύξησης της συμμετοχής της στις Σχολικές Επιτροπές.

Ειδικότερα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου αναφέρει:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου αποφάσισε, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών 2019, να συναντηθεί ξεχωριστά με τους υποψήφιους δημάρχους της πόλης μας και ορίσαμε το χρονικό διάστημα που θα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι συναντήσεις από 6/3/19 έως 22/4/2019 και για τον λόγο αυτό εκδώσαμε και σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο μοναδικός σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων της Παιδείας που άπτονται των δημοτικών αρχών και η ενημέρωση για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις μας, καθώς και η διερεύνηση των θέσεων-δεσμεύσεων των υποψηφίων δημάρχων.

Για να αποφύγουμε τυχόν εκμετάλλευση όλης αυτής της επίμονης και επίπονης διαδικασίας από «καλοθελητές», με μικροπολιτικές προεκλογικές σκοπιμότητες, δεν εκδώσαμε δελτίο Τύπου κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά τώρα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτική αρχής.

Στην πρόσκλησή μας αυτή, ανταποκρίθηκαν με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Θ. Αμπατζόγλου, Γ. Καραμέρος, Λ. Μαγιάκης, Γ. Νικολαράκος, Δ. Πολυχρονιάδης και Κ. Ρώτας.

Θέσαμε σε όλους τα ίδια θέματα-προβλήματα με κύριους άξονες:

  • Έλλειψη ανέγερσης νέων σχολείων τα τελευταία 12 χρόνια.
  • Αναγκαίες επισκευές-βελτιώσεις σχολείων-ΑΜΕΑ.
  • Αντικεραυνική, αντιπυρική και αντισεισμική προστασία.
  • Άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και στο Μαρούσι.
  • Καθαρισμός καθ’ όλη την πρωινή λειτουργία σχολείων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τραπεζοκόμους.
  • Αναβάθμιση των αύλειων χώρων των σχολείων και χρησιμοποίησή τους, εκτός εκπαιδευτικού ωραρίου, από την τοπική κοινωνία.
  • Άμεση μεταγραφή των σχολικών κτηρίων στον Δήμο που εκκρεμούν ανεπίτρεπτα και επικίνδυνα επί πολλά έτη.
  • Ανυποχώρητη αντίθεσή μας στην έλευση του καζίνο στην πόλη μας.
  • Επιτέλους καθολική λειτουργία των θεσμοθετημένων Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας στα σχολεία, όπως προβλέπεται από το ΥΠ.ΕΣ., με πρωτοβουλία του Δήμου.
  • Αναβάθμιση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σε όργανο άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής, λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου και με ηλεκτρονικά μέσα.
  • Αναβάθμιση λειτουργίας Σχολικών Επιτροπών (Δημιουργία λειτουργικού και διάφανου κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας, οικονομικό απολογισμό, με απορροφούμενα ποσά ανά σχολείο στο τέλος κάθε χρονιάς, συμμετοχή δύο εκπροσώπων της Ένωσης στο Δ.Σ.-τουλάχιστον 1 προβλέπει ο νόμος.
  • Καθιέρωση αντιδημάρχου Παιδείας και Διά Βίου μάθησης (αυξάνονται εκ του νόμου κατά 1 οι αντιδήμαρχοι), ώστε να υπάρξει άμεσος κεντρικός συντονισμός Σχολικών Επιτροπών – Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας – Τμ. Παιδείας, στενή παρακολούθηση στην εξέλιξη των έργων και των εργασιών στα σχολεία, αλλά και να σηματοδοτηθεί εμβληματικά ότι τα ζητήματα παιδείας αναβαθμίζονται επιτέλους στο Δήμο μας.

Όλοι οι υποψήφιοι εκφράστηκαν θετικά επί των ζητημάτων αυτών, με κάποιες λίγες επί μέρους διαφοροποιήσεις .

Πριν λίγες μέρες εγκαταστάθηκε η νέα δημοτική αρχή με τον νέο δήμαρχο κ. Θ. Αμπατζόγλου και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, στους οποίους ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη, επ’ ωφελείας πάντα των Δημοτών της πόλης μας.

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι παρ’ όλο που οι αντιδήμαρχοι αυξήθηκαν από 5 σε 6, ο αντιδήμαρχος Παιδείας συνεχίζει να λείπει εκκωφαντικά από το Μαρούσι, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση δεκαετιών (κατά τις συναντήσεις ο κ. Αμπατζόγλου ήταν ο μόνος που δεν είχε δεσμευτεί για το θέμα του αντιδημάρχου Παιδείας, οπότε παρέμεινε αρνητικά συνεπής.)

Ελπίζουμε τουλάχιστον να γίνει πράξη η κατάφαση του κ. δημάρχου (καθώς και των παρατάξεων των κ.κ. Νικολαράκου και Ρώτα) στο αίτημα για συμμετοχή 2 τακτικών εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων στα Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών (τουλάχιστον 1 προβλέπει ο νόμος).

Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι επίκειται άμεση αλλαγή του νόμου, όμως ακόμα και ως «Δημότες» οι εκπρόσωποι της Ένωσης διαθέτουν σωρευτικά όχι ένα, αλλά όλα τα προαπαιτούμενα που προβλέπει ο νομοθέτης δηλαδή είναι ΚΑΙ χρήστες του Νομικού Προσώπου, έχουν ΚΑΙ ειδικές γνώσεις ΚΑΙ αποδεδειγμένη εμπειρία και φυσικά ευρεία δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση, αφού έχουν εκλεγεί τόσο στα πρωτοβάθμια όργανα (Σύλλογοι Γονέων), όσο και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων ως δευτεροβάθμιο.

Κύριε δήμαρχε,

η επιλογή των προσώπων είναι σημαντική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παιδείας που αναλυτικά αναφέραμε και στην αντιμετώπισή τους, προσδοκούμε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να επικρατήσει πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε, στο μέτρο της ευθύνης που μας αναλογεί, με τις γνώσεις, την εμπειρία και την αποφασιστικότητά μας, για την αποτελεσματική λύση τους.

Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου πάντοτε προηγούνται  τα παιδιά και οι οικογένειές τους και οι διεκδικήσεις μας παραμένουν αναλλοίωτες ανεξαρτήτως εκλογών, δημάρχων, κυβερνήσεων και υπουργών Παιδείας.

Κύριε δήμαρχε, το επόμενο βήμα είναι δικό σας! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα …

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet