Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου: Η κυβέρνηση αποδυναμώνει κι άλλο τη Δημόσια Παιδεία
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου: Η κυβέρνηση αποδυναμώνει κι άλλο τη Δημόσια Παιδεία

«Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας θεώρησαν ότι οι συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε, με σχολεία και πανεπιστήμια κλειστά, με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μουδιασμένη, είναι οι πιο κατάλληλες για να φέρουν προς συζήτηση σχέδιο νόμου για την “Αναβάθμιση του σχολείου…” όπως το αποκαλούν. Για την οπισθοχώρηση, τον αυταρχισμό και την αποδυνάμωση της Δημόσιας  Δωρεάν Παιδείας θα λέγαμε εμείς».

Με τον παραπάνω τρόπο… υποδέχεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου την νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας.

Και η Ένωση συνεχίζει τη σκληρή κριτική της κατά της κυβέρνησης:

«Απόλυτα συνεπής (σ.σ.: η κυβέρνηση) στην κουλτούρα της αριστείας επί πληρωμής και της ιδιωτικοποίησης, μετά την ψήφιση του άρ. 50 του ν. 4653/2020, που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια, μετά την κατάργηση των πράσινων σχολών και της θεματικής εβδομάδας, έρχεται σχέδιο νόμου που δυναμιτίζει την εκπαίδευση, υψώνει αλλεπάλληλους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών, με δραστικό περιορισμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια, αφού φροντίζει να αφήνει στρατιές νέων εκτός του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Ένα σχέδιο νόμου που απέχει πολύ από τα πάγια και άλυτα προβλήματα της Εκπαίδευσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet