Έξι ερωτήματα των Π. Κούκουζα & Σ. Μπόγδανου προς τον Δήμο Αμαρουσίου για την υπόθεση του ακινήτου στην οδό Χατζηαντωνίου 24
Κοινωνία

Έξι ερωτήματα των Π. Κούκουζα & Σ. Μπόγδανου προς τον Δήμο Αμαρουσίου για την υπόθεση του ακινήτου στην οδό Χατζηαντωνίου 24

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Πέτρος Κούκουζας και Σπύρος Μπόγδανος, μέλη της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, επαναφέρουν το ζήτημα σχετικά με το ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου, στη διεύθυνση Χατζηαντωνίου 24, απευθύνοντας έξι ερωτήματα προς τη διοίκηση.

Ειδικότερα, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την υπ’ αριθμόν 417 από 11/9/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας, αποφασίσθηκε «η τροποποίηση της υπ’ αριθμόν 189 από 26/7/2016» απόφαση της ίδια επιτροπής, με την οποία ανατέθηκε η σύνταξη της συμβολαιογραφικής πράξης αποδοχής κληρονομιάς του εν λόγω ακινήτου (κληροδότημα κ. ΚΑΚΟΥΛΑ), από το Δήμο Αμαρουσίου και εξουσιοδοτήθηκε ο τότε δήμαρχος κ. Πατούλης για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης.

Από την ανωτέρω απόφαση της οικονομικής επιτροπής συνάγεται:

Η συμβολαιογράφος που είχε οριστεί για την σύνταξη της συμβολαιογραφικής πράξης συνταξιοδοτήθηκε, προτού ολοκληρώσει τη σύνταξη της συμβολαιογραφικής πράξης.

Ο τέως δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης δεν υπέγραψε τη δήλωση του αναλογούντος φόρου αποδοχής κληρονομιάς στη ΔΟΥ από το 2016.

Το ακίνητο όμως περιλαμβάνεται στην ακίνητη περιουσία του Δήμου Αμαρουσίου, αφού έχει λάβει χώρα η αποδοχή της κληρονομιάς και οφείλει να το αξιοποιεί προς όφελος όλων των δημοτών του.

Από τα παραπάνω προκύπτουν εύλογα ερωτήματα προς τη διοίκηση:

  1. Για ποιον λόγο μετά τη συνταξιοδότηση της συμβολαιογράφου κ. Μ.Ρ.Κ. η οικονομική επιτροπή δεν τροποποίησε ΑΜΕΣΑ την 189 – 26/7/2016 απόφασή της, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία από άλλον/η συμβολαιογράφο.
  2. Από το 2016 έως σήμερα το ακίνητο της οδού Χατζηαντωνίου 24, αξιοποιείται προς όφελος του Δήμου Αμαρουσίου;
  3. Οι σημερινοί κάτοικοι στο ακίνητο (πέντε διαμερίσματα), καταβάλλουν μισθώματα στον Δήμο Αμαρουσίου;
  4. Εάν ναι με ποια διαδικασία και ποιο είναι το ύψος των μισθωμάτων.
  5. Εάν όχι η διοίκηση δεν αισθάνεται πως υπάρχουν διαφυγόντα έσοδα του Δήμου Αμαρουσίου καθώς η ακίνητη περιουσία του όχι μόνο δεν αξιοποιείται από αυτόν, αλλά την καρπούνται ιδιώτες; 
  6. Με ποιον τρόπο σκοπεύει η διοίκηση να αναζητήσει τις αναλογούσες ευθύνες για την ολοφάνερη προβληματική διαχείριση της υπόθεσης για πάνω από τέσσερα χρόνια;

Επίσης, σας θυμίζουμε πως βρίσκεται σε εκκρεμότητα η αίτησή μας προς τη δημοτική αρχή για την πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση των κληροδοτημάτων του Δήμου και της αξιοποίησής της (ακίνητα, μισθώματα, έσοδα κ.λπ.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet