Έφυγε από τη ζωή το μέλος του Συλλόγου Παραδείσου Ασπασία Φλουτσάκου
Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή το μέλος του Συλλόγου Παραδείσου Ασπασία Φλουτσάκου

Τον θάνατο του μέλους του Επιμορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου Ασπασίας Φλουτσάκου ανήγγειλε η γενική γραμματέας του Συλλόγου, Λένα Προεστάκη, μέσω ανακοίνωσης στην οποία αναφέρει τα εξής:

Με ειλικρινή θλίψη σας προωθώ την αγγελία του θανάτου της αγαπητής μας γειτόνισσας και μέλους του Συλλόγου μας Ασπασίας Φλουτσάκου. Πάντα για μένα θα είναι η «κυρία» Ασπασία…

Η Ασπασία και ο σύζυγός της, Γρηγόρης, ήταν οι δύο άγγελοι που φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο το δασάκι μας εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Με μελέτη για το είδος των φυτών, με τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος, με προσωπική δουλειά, επιστασία και χρηματοδότηση, η Ασπασία συνέχισε μόνη, μετά τον χαμό του Γρηγόρη, το έργο της. Επανακατασκεύασε την γκρεμισμένη μάντρα με επίλεκτους τεχνίτες, απομάκρυνε όλες τα υπολείμματα οικοδομικών υλικών και μας χάρισε μια όμορφη γωνιά μπροστά από το 6ο Δημοτικό Σχολείο. Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα φέτος ότι μαθητές του Δημοτικού, με την άξια δασκάλα τους, είχαν βγει την Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, στο δασάκι για καθαρισμό. Δεν ξέρω αν το είχε μάθει η Ασπασία…

Μια γυναίκα απόλυτα συγκροτημένη, διατύπωνε με θάρρος και παρρησία τη γνώμη της και κατέκρινε τα πολλά κακώς κείμενα στη δύσμοιρη περιοχή μας.Και τελευταίο μεν, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό, ποτέ δεν επιζητούσε την επιβράβευση ούτε διεκδικούσε οιαδήποτε αναγνώριση, απλώς απαιτούσε σεβασμό, ιδίως από τους κατόχους συμπαθών τετράποδων που αδιαφορούσαν και δεν ανταποκρίνονταν στις αυτονόητες υποχρεώσεις τους.

Ευελπιστώ να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις  των κατασκευαστών της επέκτασης στο κτήριο Μυτιληναίου και να υπάρξει η δυνατότητα εξωραϊσμού και ποτίσματος και στο υπόλοιπο τμήμα προς την οδό Αρτέμιδος, κάτι για το οποίο με ρωτούσε συχνά για πότε το βλέπω να γίνεται.

Είχε κυριολεκτικά εκμανεί όταν την ενημέρωσα για την επιχειρούμενη μεταστέγαση της Περιφέρειας και ζήτησε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, με ένδικα μέσα, ώστε να το αποτρέψουμε. Βλέπετε η ίδια είχε βιώσει στην πρώτη γραμμή την επίθεση της εισβολής των αλλότριων επιβαρυντικών χρήσεων, η υπέροχη μονοκατοικία τους βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παραδείσου και ‘Αλσους.

Προσωπικά θα προτείνω στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας να αναρτηθεί μία διακριτική αναμνηστική πλάκα στο φροντισμένο τμήμα του Άλσους Παραδείσου, ως ελάχιστο φόρο τιμής και για τους δύο εκλιπόντες.

Εκφράζουμε τα  θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα ανίψια της και τις οικογένειές τους. Θα τη θυμόμαστε πάντα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet