Έως 25/6 οι αιτήσεις των γονιών για τα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στο Μαρούσι
Κοινωνία

Έως 25/6 οι αιτήσεις των γονιών για τα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου γνωστοποιεί ότι η Κοινωφελής Επιχείρησή Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη», πρόκειται να λειτουργήσει δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθύνοντας πρόσκληση προς τους γονείς για την εγγραφή των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της πόλης, σημειώνει ότι «αναλαμβάνουμε μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία, έχοντας στο επίκεντρο τη νέα γενιά», προσθέτοντας ότι «δημιουργούμε πρότυπους χώρους απασχόλησης και με τη συνδρομή του έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού, παρέχουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μας, με τη δωρεάν συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Αμπατζόγλου αναφέρει ότι «η προσπάθειά μας έρχεται να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και παράλληλα να προσφέρει στήριξη στους εργαζόμενους γονείς», συμπληρώνοντας:

«Σταθερή επιδίωξή μας είναι τη νέα σχολική χρονιά να προσφέρουμε ποιοτικές εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες στα παιδιά του Δήμου μας, συμβάλλοντας στην καλύτερη ψυχοσωματική ανάπτυξή τους, την κοινωνικοποίησή τους και στην κατάκτηση νέων γνώσεων.

»Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους να τους υποδεχθούμε στα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της πόλης μας».

Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι δωρεάν μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2020-2021» με την εξασφάλιση voucher, για την απόκτηση του οποίου θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή φακέλου στην ΕΕΤΑΑ.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 11 μηνών με έναρξη τον Σεπτέμβριο 2020.

Η δημοτική αρχή παρακαλεί τους γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Αμαρουσίου, να συμπληρώσουν τα στοιχεία του παιδιού και τα στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και τις ενδεικτικές δραστηριότητες για τις οποίες ενδιαφέρονται και «στη συνέχεια η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ) θα τους ενημερώσει για τις περαιτέρω ενέργειες».

Ακόμη, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το Σωματείο “Έχω τη Δύναμη” δύναται να αναλάβει (δωρεάν) όλη την διαδικασία του φακέλου. Όσοι γονείς χρειαστούν βοήθεια στη σύνταξη του φακέλου παρακαλούνται να το συμπληρώσουν στην αίτηση».

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει να σταλούν έως 25/6/2020 στο email: [email protected] ή  να παραδοθούν από Δευτέρα 22/6 έως Παρασκευή 26/6 κατά τις ώρες 09:00 έως 11:00, στο Κέντρο Τέχνης  &  Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 11:00, στον τηλ. αριθμό 210 8056314 ή στο email: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet