Ακαδημία Γονέων στο Μαρούσι: Εφηβεία από το Α έως το Ω
Κοινωνία

Ακαδημία Γονέων στο Μαρούσι: Εφηβεία από το Α έως το Ω

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, η Ακαδημία Γονέων και τη φετινή χρονιά θα συνεχίσει τη δράση της στο Μαρούσι, της οποίας οι δίωρες μηνιαίες συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχιακό μέγαρο (Βασ. Σοφίας & Δημ. Μόσχα), υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

Με αφορμή την έναρξη του νέου κύκλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου επεσήμανε ότι «ανταποκρινόμενοι στο αίτημα εκατοντάδων συμπολιτών μας, μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρυσι η Ακαδημία Γονέων, και φέτος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας, θα λειτουργήσουν τα τμήματα και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να σταθούμε εποικοδομητικά στο πλευρό των οικογενειών και των εφήβων της πόλης μας. Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο περιβάλλον των παιδιών και συμβάλλει τα μέγιστα στη σωματική και ψυχοκοινωνική τους υγεία. Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται δίπλα τόσο στην έφηβο όσο και στην οικογένειά του, βοηθώντας τον στην προσπάθειά του να γνωρίσει και να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την τόσο συναρπαστική αλλά και δύσκολη περίοδο της εφηβείας. Η στήριξη της ηλικιακής ομάδας των εφήβων αποτελεί κεφάλαιο για το μέλλον κάθε κοινωνίας». 

Εισαγωγή-Περιγραφή

Η «Ακαδημία Γονέων» αποτελεί πρόγραμμα της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τους φορείς: Επιστημονικός Οργανισμός «ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία», «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής,», ΚΜΟΠ (Kέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), Εnable Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και «Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας», Διεθνούς Ρόταρυ.

Τo Europalso, ο μεγαλύτερος πιστοποιημένος οργανισμός κέντρων ξένων γλωσσών, είναι επίσης υποστηρικτής του προγράμματος, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου του, που συμπεριλαμβάνει και τις επιμορφωτικές ανάγκες γονέων και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, συμβάλλει ενεργά στη διάδοση και διάχυση της γνώσης και στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

Η εμπειρία των φορέων μέσα από το κλινικό έργο, αλλά και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις τους, αποδεικνύει ότι οι γονείς είναι η πιο ουσιαστική, αλλά και ευάλωτη ομάδα που «διψά» για ενημέρωση και της δίνονται αποσπασματικές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις για γονείς, χωρίς χρέωση, σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος από το χώρο της Υγείας.

Οργανωτική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Χριστίνα Γαλανοπούλου, υπεύθυνη Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς – συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ – Υγείας – Άθλησης Δήμου Αμαρουσίου -πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής σχετικά με το θέμα αυτό. Eπιστημονική υπεύθυνος του εγχειρήματος και διοργανώτρια είναι η κα Άρτεμις Τσίτσικα, επίκ. καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, επιστημονική υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού.

Πρόγραμμα συναντήσεων

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φόρα τον μήνα από τις 16.30 έως τις 19.15.

Ημερομηνίες

1η Συνάντηση: 13/10/2017, ημέρα Παρασκευή.

Θεματολογία συναντήσεων

Η πρώτη συνάντηση της κεντρικής δράσης στον Δήμο Αμαρουσίου ξεκινάει με το θέμα: Γενικά για την Εφηβεία (Άρτεμις Τσίτσικα, επίκ. καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, επιστημονική υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού).

 

Σχολιασμός-Συντονισμός:

Η μορφή διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι βιωματική σε κάθε συνάντηση, συνδυασμένη με μία θεωρητική διάλεξη. Επίσης, προσφέρεται ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Για πληροφορίες συμμετοχής: Επικοινωνία: 80011 80015 (χωρίς χρέωση), e-mail: [email protected][email protected][email protected][email protected]

Υποστηρικτές προγράμματος

Europalso, εκδόσεις Πεδίο, ΚΕΔΑ-Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς – Γραφείο  Υποστήριξης  Δομών Εκπαίδευσης  Δήμου Αμαρουσίου-ΕΔΔΥΠΠΥ –  Ελληνική  Περιφέρεια 2470  του Διεθνούς Ρόταρυ, του τομέα Υγείας Μητέρας & Παιδιού.

Χορηγοί επικοινωνίας: «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», EUROPALSO

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet