Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση: Όλα στον βωμό του κέρδους κ. Πατούλη;
Κοινωνία

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση: Όλα στον βωμό του κέρδους κ. Πατούλη;

Κατά των απευθείας αναθέσεων δημοτικών υπηρεσιών τάσσεται, με ανακοίνωσή της, η παράταξη των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Πατούλη ότι είναι έτοιμος να “θυσιάσει στον βωμό του κέρδους” όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Σε απευθείας ανάθεση προχωρά ο δήμαρχος κ. Πατούλης, τι και αν λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι είναι παράνομες οι απευθείας αναθέσεις, τι και αν κατήγγειλε ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζής τις φάμπρικες του Δήμου Αμαρουσίου, τίποτε δεν τον σταματά.

Βουρ λοιπόν στο κέρδος και της πελατειακές σχέσεις. Άλλωστε “μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος”, όπως λέει και θυμόσοφος λαός μας.

Προφανώς και επιθυμεί ο εήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατουλης να ενεργοποιήσει μια ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) που έχει, και να βάλει τα Μαρουσιωτάκια να δουλέψουν, όπως είθισται να λέει. Η συνταγή είναι απλή: παίρνεις την Κούλα, τη Θώμη κ.τ.λ. και από συμβασιούχες που ήσαν τους κάνεις κοντζάμ επιχειρηματίες. Θα έχουν τη δικιά τους ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλά και ο Γιάννης (συνταξιούχος, πρώην συνάδελφος, εκτελών χρέη άμισθου συμβούλου) μπορεί να βοηθήσει.

Τώρα εάν θα μένει “ένα τίποτα” στους εργαζόμενους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα… δεν βαριέσαι, ποιος ασχολείται τώρα.

Όσο για ένσημα και ασφαλιστικές εισφορές, μάθαμε ότι δεν τα πληρώνει ποτέ και φτάσαμε να χρωστάει ο όμιλος Δήμου Αμαρουσίου 50 εκατομυρια ευρώ στο ΙΚΑ, τα οποία καλείται να τα πληρώσει ο Μαρουσιώτης πολίτης.

Καταργείται στην ουσία ο ρόλος όλων αυτών των Κοινωνικών Δομών, αλλά και ο κοινωνικός ρόλος της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος είναι να προσφέρει στήριξη και βοήθεια στις κατηγορίες πολιτών που το έχουν ανάγκη. Γινόμαστε πλέον μάρτυρες ενός πολύ επικίνδυνου και σε καμία περίπτωση τίμιου «παιχνιδιού», με άμεσα θύματα τους ωφελούμενους (γονείς, παιδιά, γέροντες) και τους εργαζόμενους των Κοινωνικών δομών.

Καμία Κοινωνική Δομή σε ιδιώτες

Δημόσιες και Δωρεάν Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων για όλους τους πολίτες

Επαρκής χρηματοδότηση για τη σωστή λειτουργία όλων των Δομών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet