Αντιπροσωπεία προγράμματος Erasmus+ που έχει αναλάβει το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου φιλοξένησε ο Δήμος
Κοινωνία

Αντιπροσωπεία προγράμματος Erasmus+ που έχει αναλάβει το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου φιλοξένησε ο Δήμος

Την αντιπροσωπεία των καθηγητών και των μαθητών που συμμετέχουν στη σχολική σύμπραξη του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+2018 -20, με τίτλο «Love Life» φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου έχει αναλάβει το νέο αυτό ευρωπαϊκό πρόγραμμα με εταίρους της σχολικής σύμπραξης τέσσερα σχολεία από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Κροατία.

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Στέφανος Τσιπουράκης υποδέχθηκε τους μαθητές και τους καθηγητές των πέντε σχολείων στο δημαρχείο Αμαρουσίου, παρόντος του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Παπαδόπουλου

Στο θερμό καλωσόρισμά του, ο κ. Τσιπουράκης συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, το οποίο στόχο έχει την ολόπλευρη ανάπτυξή τους με την υλοποίηση δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση στο συναισθηματικό, πνευματικό, σωματικό και κοινωνικό τομέα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της πόλης του Αμαρουσίου, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καθηγητές επί θεμάτων που άπτονται της εκπαίδευσης.

 Στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψης, οι εταίροι της σχολικής σύμπραξης, αποτελούμενη από 21 μαθητές και 14 καθηγητές, φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, με επικεφαλής την υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος, Μαρία Σεπυργιώτη, και συμμετείχαν στη δράση «το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» για να γνωρίσουν οι φιλοξενούμενοι την πόλη του Αμαρουσίου, με τελικό προορισμό το δημαρχείο Αμαρουσίου. Επίσης, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Στάδιο και παρακολούθησαν προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.   

Από το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου συμμετέχουν στο πρόγραμμα η διευθύντρια, Ελπινίκη Αρέστη, και το μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας, Γεωργία Φέλιου.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet