Αντιπροσωπεία των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αμαρουσίου και Κ. Ζαχαριάδης συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους του Δήμου
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Αντιπροσωπεία των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αμαρουσίου και Κ. Ζαχαριάδης συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους του Δήμου

Αντιπροσωπεία των δύο Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αμαρουσίου (ανατολική και δυτική), συνoδευόμενη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. του Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κώστα Ζαχαριάδη, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για «τα αντιλαϊκά και αντιεργατικά νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να προωθηθεί η κοινή δράση εναντίον των κυβερνητικών σχεδιασμών, όπως ενημερώνουν οι δύο Οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωση.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν:

Ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε στους εργαζόμενους για τα δύο μεγάλα κοινωνικά προβλήματα με τα οποία ξεκινά ο Ιούνιος 2021.

Το πρώτο είναι οι πλειστηριασμοί στους οποίους πτωχεύει, για πρώτη φορά στην ιστορία, όχι μόνο η επιχείρηση, μικρή ή μεσαία, αν έχει πάρει δάνειο ή έχει οφειλές στο κράτος, αλλά και το φυσικό πρόσωπο με ολοκληρωτική απώλεια της κινητής και ακίνητης περιουσίας. 

Το δεύτερο είναι το προς εισαγωγή στην ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταργεί με νόμο το 8ωρο και κάθε επί της ουσίας έλεγχο του εργοδότη, αφού διαλύει το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να κάνει τροποποιητική δήλωση εκ των υστέρων, εάν μηνυθεί για παράβαση ωραρίου, καθώς επίσης και για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, με μείωση της αποζημίωσης και χωρίς καμία υποχρέωση για επαναπρόσληψη, εάν ο εργαζόμενος δικαιωθεί στο δικαστήριο.

Επίσης, με αντικατάσταση των συλλογικών συμβάσεων με ατομικές, διαλύεται κάθε έννοια διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία.

Το δε επιχείρημα ότι οι δύο κοινωνικοί εταίροι είναι ισότιμοι διαπραγματευτές, μάλλον θυμίζει ανέκδοτο με μαύρο χιούμορ. 

Τέλος, τονίστηκε ότι ο μόνος τρόπος για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι η κατάργησή του στην πράξη (αφού στη βουλή υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία) με την κινητοποίηση των ίδιων των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας και τους συλλογικούς τους αγώνες.

Αρχικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο οχημάτων του Δήμου μας. Ακολούθησε η συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου, στο παλιό αμαξοστάσιο, όπου ετέθησαν από τους εργαζόμενους τα χρόνια προβλήματα του Δήμου και των ιδίων.

Οι επαφές με τους εργαζόμενους του Δήμου έκλεισαν με την συνάντηση, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet