Απομακρύνει διαφημιστικές πινακίδες και επιβάλλει πρόστιμα ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Απομακρύνει διαφημιστικές πινακίδες και επιβάλλει πρόστιμα ο Δήμος Αμαρουσίου

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώνει τους δημότες και επαγγελματίες του Δήμου και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, ότι ο Δήμος όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων και επιγραφών και προτίθεται να προχωρήσει στην αφαίρεσή αυτών που δεν θα απομακρυνθούν από τους ιδιοκτήτες τους, με την επιβολή παράλληλα όλων των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων για τον κάθε παραβάτη.

Παρατηρείται, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, το φαινόμενο οι πινακίδες και οι επιγραφές να απαντώνται σε όλες τις διαστάσεις, τα σχέδια, κατασκευασμένες από κάθε υλικό με αυτοσχέδια στηρίγματα και σε οποιοδήποτε σημείο κτηρίων, δρόμων και κοινοχρήστων χώρων. Όπως τονίζει, τελευταία πολλαπλασιάζονται αριθμητικά, με αυθαίρετη βούληση του κάθε χρήστη, με συνέπεια να προκαλείται σημαντική αισθητική και οπτική ρύπανση, να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις στους οδηγούς των διερχομένων οχημάτων ακόμα και στους πεζούς που κινούνται στην πόλη.

Για όσες από τις πινακίδες, σύμφωνα με το κείμενο νομοθετικό πλαίσιο, θεωρηθούν κατά την αυτοψία επικίνδυνες ή «ρύποι», θα αφαιρεθούν, καταλογίζοντας και τη σχετική δαπάνη στους διαφημιζόμενους ή στους διαφημιστές. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων ταυτόχρονα με την απομάκρυνσή τους.

Καλώντας όλους να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει:

Παρακαλούνται οι δημότες και επαγγελματίες του Δήμου μας να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για ένα Μαρούσι, όμορφο, καθαρό και ασφαλές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet