Από την ΕΠΑΥΠΣ τιμήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Από την ΕΠΑΥΠΣ τιμήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΑΥΠΣ (Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποίησε στον Δήμο Αμαρουσίου και υπό την αιγίδα του, μια ιδιαίτερη εκδήλωση προς τιμή των γυναικών που συμμετέχουν σε όλα τα στάδια των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Αντώνης Κούκουζας, ευχαρίστησε για την ανεκτίμητη, όπως χαρακτηριστικά είπε, προσφορά και αμέριστη στήριξη στο δύσκολο έργο τους, τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, επισημαίνοντας ότι, «απ΄ όποια θέσης ευθύνης έχει περάσει, η συμβολή του στον εθελοντισμό είναι ανεκτίμητη».

Για όλους αυτούς τους λόγους, και όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης» η ΕΠΑΥΠΣ απένειμε στον κ. Πατούλη τιμητική πλακέτα για την προσφορά του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε τον κ. Κούκουζα για την εξαιρετική συνεργασία και τόνισε ότι:

«Ο εθελοντισμός, ως ιδέα, έχει ηθική αξία και οφείλουμε όχι μόνο να τον ενστερνιστούμε εμείς οι ίδιοι, αλλά να τον καλλιεργήσουμε και να τον διαδώσουμε, κυρίως στους νέους συμπολίτες μας. Η ανιδιοτελής και συνάμα οικειοθελής προσφορά, η εθελοντική εργασία ακολουθεί μία κυκλική διαδρομή με αφετηρία τον εθελοντή και τελικό αποδέκτη τον ίδιο, ως μέλος του συνόλου. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τις ιδιαίτερα σκληρές οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις που όλοι ζούμε, ιδιαίτερα όμως πολλές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η προσπάθεια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αποτελεί ίσως τον μοναδικό συνδετικό κρίκο της διατήρησης της κοινωνικής μας συνοχής».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, δόθηκαν τιμητικοί έπαινοι στις Ομάδες Εθελοντικής Προστασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Πεντέλης, Βριλησσίων και Αγίου Στεφάνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία της κ. Μάνιας Μπικώφ, της Ελληνίδας αθλήτριας και ναυαγοσώστριας που ξεχώρισε παγκοσμίως για τις πολύμηνες διασώσεις προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet