Ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού στους παιδικούς Κοκκινιάς και Σωρού
Κοινωνία

Ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού στους παιδικούς Κοκκινιάς και Σωρού

Ασκήσεις  ετοιμότητας για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών σε περίπτωση σεισμού πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη επιτυχία, στο 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Κοκκινιάς και στον Παιδικό Σταθμό του Σωρού.

Των δράσεων αυτών είχε προηγηθεί σεμινάριο επιμόρφωσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σχετικά με τα μέτρα προστασίας και τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, από ειδικούς επιστήμονες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Το προσωπικό των δύο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, υλοποίησαν τις ασκήσεις ετοιμότητας, ακολουθώντας τις οδηγίες που προβλέπονται κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό, καθώς και το σχέδιο διαφυγής που είχε καταρτισθεί.

Την ικανοποίησή της για την επιτυχία των ασκήσεων ετοιμότητας εξέφρασε η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα, υπογραμμίζοντας ότι βούληση και προτεραιότητα του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, «είναι η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών μας σε κάθε ενδεχόμενο φυσικό κίνδυνο και προς τούτο λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων».

Τις ασκήσεις ετοιμότητας παρακολούθησαν οι ειδικοί επιστήμονες του ΟΑΣΠ Ασημίνα Κούρου και Ελένη Συμιακού, οι οποίες αξιολόγησαν θετικά το επιχειρησιακό σχέδιο ετοιμότητας και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο με την υλικοτεχνική υποδομή των σταθμών, όσο και με την αποτελεσματική διενέργεια των ασκήσεων. Παρευρέθη επίσης η προϊσταμένη του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας, Μαρία Κάβουρα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της προστασίας και της ασφάλειας των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, έχουν διεξαχθεί, με τη συμμετοχή του προσωπικού των σταθμών, σεμινάρια για την αντιμετώπιση εκδήλωσης πυρκαγιάς και πρακτική άσκηση χρήσης πυροσβεστήρα, καθώς και εκπαίδευση για την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Θα ακολουθήσουν ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού και στους υπόλοιπους 9 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet