Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Β.Τ. Αθηνών στο ρέμα Σαπφούς
Κοινωνία

Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Β.Τ. Αθηνών στο ρέμα Σαπφούς

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου των Εργατικών Πολυκατοικιών, Νίκου Κατσούλα, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Πέτρος Κούκουζας και τεχνικό κλιμάκιο της περιφέρειας, επισκέφτηκαν την περιοχή του ρέματος Σαπφούς, πίσω από τον ΟΤΕ, στη συμβολή του με την οδό Διονύσου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του Συλλόγου και κάτοικοι της περιοχής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εξεύρεση λύσης για τις δέκα περίπου κατοικίες που απειλούνται από υπερχειλίσεις κατά τη διάρκεια νεροποντών.

Ειδικότερα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αντιστήριξης των πρανών, αλλά και καθαρισμού των σημείων, καθώς υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση για τα μηχανήματα που επιχειρούν να καθαρίσουν την κοίτη του ρέματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακή Ενότητας εκκρεμεί εκ μέρους του Δήμου η ολοκλήρωση της μελέτης διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, προκειμένου να μπορέσει η Περιφέρεια να επιχειρήσει στο σημείο με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

Από την πλευρά της, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, σε δική της ανακοίνωση για την επίσκεψη, αναφέρει:

Στη συγκεκριμένη περιοχή παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα, τόσο στους κατοίκους της περιοχής πλησίον του ρέματος, όσο και στους διερχόμενους πεζούς.

Tα προβλήματα, που έχουν δραστηριοποιήσει τους κατοίκους τα τελευταία χρόνια και έχουν αναδειχθεί επανειλημμένα από το Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου, οφείλονται αφενός στον ελλιπή καθαρισμό του ρέματος, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας και κυρίως από τη μη υλοποίηση απαλλοτριώσεων των όμορων ιδιοκτησιών που επιβάλλονται από την πράξη εφαρμογής της περιοχής (πεζόδρομος, διαμόρφωση παραρεμάτιας περιοχής προκειμένου να είναι επισκέψιμη), καθώς και από τη μη ολοκλήρωση της μελέτης διευθέτησης του ρέματος που είναι ευθύνη του Δήμου Αμαρουσίου.

Από τη μεριά της Περιφέρειας υπήρξε η διαβεβαίωση από τον κ. Γ. Καραμέρο ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί ο σημειακός καθαρισμός του ρέματος, εάν επιτρέψει την πρόσβαση ο ιδιοκτήτης του όμορου οικοπέδου.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου και του δημοτικού συμβούλου Π. Κούκουζα και για την εκδήλωση της βούλησής τους να εργαστούν, από τη θεσμική θέση που έχει ο καθένας, για τη σύντομη λύση του προβλήματος.

Η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι θα συνεχίσει την τακτική συνεργασία τόσο με το Σύλλογο των Εργατικών Πολυκατοικιών, όσο και με τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την προστασία του οικοσυστήματος του ρέματος Σαπφούς και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της περιοχής, όπως κάνει για όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet