Βράβευση Γ. Πατούλη από την UNESCO για την προσφορά του στο αθλητικό ιδεώδες
Αυτοδιοίκηση

Βράβευση Γ. Πατούλη από την UNESCO για την προσφορά του στο αθλητικό ιδεώδες

Με μια εκδήλωση – γιορτή για τον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Ιδεώδες και με την παρουσία πλήθους κόσμου, το Εθνικό Συμβούλιο Ομίλων και Κέντρων Πολιτισμού για την UNESCO, τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, για το πολιτιστικό και το αθλητικό έργο που επιτελεί, καθώς και τον πρόεδρο της ΕΘΝΟΑ- Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρο Κούβελο, για τη μέχρι τώρα προσφορά του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου στον χαιρετισμό που απηύθυνε συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε ότι «η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους αθλητές που για μια ακόμη φορά σήκωσαν την πατρίδα μας ψηλά. Φέρατε εις πέρας έναν μεγάλο άθλο με συνοδοιπόρο τις οικογένειες σας, τους προπονητές σας και όλους τους Έλληνες που είχατε δίπλα σας στον αγώνα που δώσατε.

»Με τις επίπονες προσπάθειες σας, με τη θέλησή σας και με το ταλέντο σας, υπηρετήσατε με συνέπεια τους στόχους σας και τα όνειρα σας και αποτελείται την πιο φωτεινή ελπίδα για τον τόπο μας, για ένα καλύτερο αύριο που όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε. Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω τον Αθλητισμό και τις προσπάθειες που κάνουν τα νέα παιδιά προκειμένου η φλόγα της ελπίδας να παραμείνει ζωντανή και φωτεινή στον τόπο που γέννησε το Ολυμπιακό πνεύμα», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης βραβεύτηκε από την πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO, Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου και από τον γεν. γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO, Αναστάσιος Βαρελάς, για την προσφορά του στο πολιτιστικό και αθλητικό έργο που επιτελεί.

Παράλληλα, απενεμήθησαν βραβεία τιμής ένεκεν στους Ολυμπιονίκες:

  • Στον Ελευθέριο Πετρούνια, Χρυσό Ολυμπιονίκη Ενόργανης Γυμναστικής RIO2016.
  • Στον Σπύρο Γιαννιώτη, Αργυρό Ολυμπιονίκη Κολύμβησης RIO2016.
  • Στην Άννα Κορακάκη, Χρυσή Ολυμπιονίκη Σκοποβολής RIO2016 (το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας – ΕΘΝΟΑ, Ιλεάνα Κλοκώνη).
  • Στην Κατερίνα Στεφανίδη, Χρυσή Ολυμπιονίκη Στίβου RIO2016 (το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας της).

Επίσης βραβεία απονεμήθηκαν στους Παραολυμπιονίκες:

  • Στην Άννα Ντέντα, Χάλκινη Παραολυμπιονίκη Μπότσια RIO2016.
  • Στην Χριστίνα Ντέντα, Χάλκινη Συνοδό/ Συναθλητή Μπότσια RIO2016.
  • Στον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Αργυρό Παραολυμπιονίκη Μπότσια (Ατομικό) και Χάλκινο (ομαδικό) RIO2016.
  • Στην Κατερίνα Πατρώνη, Αργυρή Συνοδό/ Συναθλητή Μπότσια (Ατομικό) και Χάλκινη (ομαδικό) RIO2016.
  • Στον Παύλο Μάμαλο, Χρυσό Παραολυμπιονίκη Άρσης Βαρών σε Πάγκο RIO2016.
  • Στη Δήμητρα Κοροκίδα, Χάλκινη  ΠαραΟλυμπιονίκη Στίβου RIO2016.
  • Στον Μανώλη Στεφανουδάκη, Χρυσό Παραολυμπιονίκη Στίβου RIO 2016.
  • Στον Τσε Τζον Φερνάντες, Χρυσό Παραολυμπιονίκη Στίβου RIO 2016.

Στην αθλητική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ), Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος και βραβεύτηκε, η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO, Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμένου, ο γεν. γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO Αναστάσιος Βαρελάς, Διευθύντρια Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ), Ιλεάνα Κλοκώνη.

Επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αμαρουσίου, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου, Αθανάσιος Βελής, Σπυρίδων Σταθούλης, Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, ο δημ. σύμβουλος – υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας, Δημήτριος Καρλαύτης, γεν. γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου, Γιώργος Διδασκάλου. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Δημήτριος Λέμης, πρόεδρος Αθλητικού Ομίλου «Παράδεισος», Κωνσταντίνος Βλαντής, μέλος του Δ.Σ. Τρίτων Αμαρουσίου, Δημήτρης Κοσμίδης, πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου, Νικόλαος Βαλλάτος, πρόεδρος Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου, Μιχάλης Χρηστάκης, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλειασθένης» και μέλος του Δ.Σ. UNESCO,, Μάνος Σταραμόπουλος, διεθνής αναλυτής – δημοσιογράφος FIFA, Βασίλης Κουτρουμάνος, διεθνής βραβευμένος φωτορεπόρτερ Ολυμπιονικών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δημοσιογράφος Αθλητικών Ειδήσεων, Λίλιαν Ντιντή, δ/ντρια Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, ο πρόεδρος της Τρίτης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Μωραϊτάκης, καθώς, επίσης, και οι ομάδες του Τρίτων Αμαρουσίου στο πόλο και η  Αγωνιστική Ομάδα Βριλησσίων υπ. Ακαδημίας, Βαγγέλης Καραμουλάς.

Ο Δήμος Αμαρουσίου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί για την ευγενική προσφορά των ποτών και των αναψυκτικών κ. Παναγιώτη Μαστροκωστόπουλο, καθώς και τον κ. Γιώργο Τριανταφυλόπουλο από το ιχθυοπωλείο «Θάλασσα» στο Μαρούσι για την προσφορά των εδεσμάτων. Επίσης, για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νικόλαο Πέππα και την υπεύθυνη Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet