Β. Μπούρας: Έφτασε η ώρα της δράσης για τον Δήμο Αμαρουσίου όσον αφορά την Covid-19
Κοινωνία

Β. Μπούρας: Έφτασε η ώρα της δράσης για τον Δήμο Αμαρουσίου όσον αφορά την Covid-19

Σε δήλωση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού προέβη ο Βασίλης Μπούρας προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 28ης Σεπτεμβρίου, με τη διπλή ιδιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος και ως πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπούρας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Με δεδομένο την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία της πόλης μας, αφού στη επίσημη λίστα κλειστών σχολείων λόγω Covid-19 που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας, προστέθηκαν το ΕΠΑΛ Αναβρύτων και το 8ο Λύκειο, καταγράφονται πλέον έξι κρούσματα σε σχολεία του Αμαρουσίου.

Ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός στην Περιφέρεια Αττικής με δεδομένο ότι επτά κρούσματα έχει ο Δήμος Πειραιά με δυόμισι φορές παραπάνω πληθυσμό και 21 κρούσματα έχει ο Δήμος Αθηναίων, δηλαδή τρεισήμισι φορές περισσότερα κρούσματα όμως με εννέα φορές παραπάνω πληθυσμό.

Θεωρώ ότι έφτασε η ώρα της δράσης για τον Δήμο Αμαρουσίου σε συνέχεια της ερωτήσεως που υπέβαλα στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, δηλαδή για τη διενέργεια τεστ Covid τουλάχιστον στα σχολεία και στα τμήματα που υπάρχει κρούσμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με έξοδα του Δήμου, καθώς και σε εκείνα που υπάρχει υπερσυγκέντρωση μαθητών σε μικρές αίθουσες, χωρίς να περιμένουμε τον ΕΟΔΥ ή την κρατική μηχανή.

Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι γρήγορα τεστ, να προλάβουμε πριν εξαπλωθεί ο ιός στα σχολεία μας και στην πόλη μας και να αποφύγουμε να υπάρξουν εστίες υπέρ μετάδοσης, ο άλλος δρόμος είναι να αγνοήσουμε το πρόβλημα να αποφύγουμε να κάνουμε τεστ για να μην έχουμε πολλά κρούσματα και να έχουμε μια ωραιοποιημένη πλην επίπλαστη εικόνα της πραγματικότητας.

Ευελπιστώ ότι ο κύριος δήμαρχος και εν συνόλω το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου θα ακολουθήσει το δρόμο της σύνεσης και της προστασίας των Γονέων, Μαθητών, Εκπαιδευτικών και κατοίκων του Αμαρουσίου και θα προχωρήσει σε αυτή τη δράση και δεν θα κρυφτεί πίσω από την βραδυπορία ή τον δισταγμό της κεντρικής εξουσίας βάζοντας το οικονομικό κόστος πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet