Για ποια θέματα του Αμαρουσίου ενημέρωσε τον βουλευτή Ι. Φωτήλα ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου
Κοινωνία

Για ποια θέματα του Αμαρουσίου ενημέρωσε τον βουλευτή Ι. Φωτήλα ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου

Συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του βουλευτή Ν.Δ. Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο κ. Ι. Φωτήλας, με την ιδιότητα του μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώθηκε εκτενώς για την κοινωνική πολιτική του Δήμου από τον κ. Θ. Αμπατζόγλου, καθώς επίσης και για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η πόλη και σχετίζονται με τη βαριά υπερτοπική χρήση.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Ι. Φωτήλα για τα μείζονα θέματα του Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως για την αίσια εξέλιξη της δημοπράτησης του έργου επέκτασης της Λεωφ. Κύμης έως την Εθνική Οδό -ως συνέπεια συντονισμένων ενεργειών των δημάρχων όμορων Δήμων, όπως είπε, προσθέτοντας ότι είναι ένα «έργο που θα δώσει πνοή σε όλα τα Βόρεια Προάστια»– αλλά και για τα υπόλοιπα απολύτως αναγκαία έργα, όπως την επέκταση της Γραμμής του Μετρό μέχρι το Μαρούσι, την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφ. Κηφισιάς, τα αντιπλημμυρικά έργα και τις πολεοδομικές τακτοποιήσεις.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε διεξοδικά και στη γραφειοκρατία του κεντρικής διοίκησης του κράτους, που δημιουργεί προσκόμματα, όπως στην περίπτωση της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής ή στην αμεσότερη άσκηση κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

Ο κ. Ι. Φωτήλας, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι ως βουλευτής και ως μέλος ειδικών επιτροπών της Βουλής, θα προωθήσει όσα τονίστηκαν κατά τη συνάντησή του με τον κ. Θ. Αμπατζόγλου και θα προσπαθήσει για τις μεγάλες παρεμβάσεις που τόσο έχει ανάγκη το μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέντρο της Ελλάδας, το Μαρούσι, «με τη σπουδαία αθλητική και πολιτιστική παράδοσή του», όπως ενδεικτικά σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet