Για προσλήψεις ενοικιαζόμενων καθαριστριών καταγγέλλει τον Δήμο Αμαρουσίου η ΔΑΣ ΟΤΑ
Κοινωνία

Για προσλήψεις ενοικιαζόμενων καθαριστριών καταγγέλλει τον Δήμο Αμαρουσίου η ΔΑΣ ΟΤΑ

Για προσλήψεις προσωπικού μέσα από εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και το νομικό πρόσωπο αυτού ΟΚΟΙΠΑΔΑ η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ ΟΤΑ) του Δήμου.

Στην ανακοίνωσή της συγκεκριμένα αναφέρει:

Τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές και η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα το Νομικό Πρόσωπο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, μέσα από εργολαβική εταιρεία ενοικιάσεως εργαζομένων, προσλαμβάνει προσωπικό (καθαρίστριες) προκειμένου να καλύψει κενά, στις κοινωνικές υπηρεσίες στα ΚΑΠΗ.

Καταγγέλλουμε και τη διοίκηση του Δήμου και τον πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, που τυγχάνει να είναι και συνάδελφος στην Κηφισιά. Αντί να πάει να στο Υπουργείο και να ζητήσει προσωπικό, αυτός καταφεύγει σε δουλεμπορικές εταιρείες προκειμένου να καλύψει τα τεράστια κενά των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και ποιος ξέρει και τι άλλο.

Κατά τα άλλα, όλοι αυτοί είναι συμπαραστάτες και υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων. Να τους χαίρονται. 

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που μας υπόσχεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει και η Ν.Δ. Και οι δύο, αλλά και τα κόμματα του ευρομονόδρομου,  τους ενδιαφέρει μόνο να έχουν εργαζόμενους φθηνούς και ευέλικτους, με μισθούς πείνας, να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, προκειμένου να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το μισθολογικό κόστος για να ικανοποιήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στη συγκεκριμένη περίπτωση τις «δουλεμπορικές» εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων.

Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη. ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και η πλειοψηφία των δημάρχων έχουν την ίδια πολιτική. Ο όποιος τσακωμός τους γίνεται για δευτερεύοντα πράγματα, μακριά και έξω από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Και οι δύο απέναντι τους έχουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Πλάι τους έχουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την αξιοπρέπεια, τη δική μας και των οικογενειών μας. 

Ξεκαθαρίζουμε ότι με τις συναδέλφισσες που θα προσληφθούν ή προσλήφθηκαν δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντιθέτως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Άλλωστε γνωρίζουν και οι ίδιες, ότι οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ καθημερινά δίνουν μάχη εντός και εκτός των χώρων δουλειάς για το δικαίωμά στη Μόνιμη και Σταθερή εργασία στο δήμο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για ακόμα μια φορά καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Δήμου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του Δήμου να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη πολιτική. Αν το Νομικό Πρόσωπο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ θέλει προσωπικό, που όντως θέλει, να πάει στο υπουργείο και να διεκδικήσει Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.                                                                                              

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet