Για πρώτη φορά στο Μαρούσι «Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων»
Κοινωνία

Για πρώτη φορά στο Μαρούσι «Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων»

Την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων» στην πλατεία Γαρδέλη, στο Μαρούσι, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Στέφανου Τσιπουράκη, του αρμόδιου για την προστασία αδέσποτων ζώων αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Γιάννη Ιωαννίδη, του αντιδήμαρχου Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκου, του προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρου Κόνιαρη.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, η χαρούμενη εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση και εκπαίδευση στους δημότες και επισκέπτες για τα αδέσποτα ζωάκια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά σε σταθμούς σίτισης και σημεία που βρίσκονται, στάδια υιοθεσίας, διανομές ξηράς τροφής, ενημέρωση ηλεκτρονικής εφαρμογής με το σύνθημα «Στειρώνω, Τσιπάρω, Υιοθετώ». Ακολούθησαν διάφορα happening που περιλάμβαναν face painting, μασκότ, μπαλόνια, μουσική, κεράσματα, εκπαιδευτικό show για τα μικρά παιδιά αλλά και κλήρωση δώρων.

Επίσης το 2ο Σύστημα Προσκόπων, σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, παρουσίασαν κατασκευή από ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα της πόλης, τα οποία θα τοποθετηθούν σε τρεις πλατείες του Αμαρουσίου. Με το τέλος της γιορτής υιοθετήθηκαν εννέα σκυλάκια και έξι γατάκια.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθυνόμενος σε φορείς, συλλόγους και δημότες τόνισε: «Σήμερα στο Μαρούσι είναι γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, γιορτή εθελοντισμού για τους αδέσποτους φίλους μας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη μας. Μοιράζουμε τροφές για τα ζωάκια, συγκεντρώνουμε στις λίστες μας νέους εθελοντές, ενδυναμώνουμε την έννοια της σωστής νοοτροπίας απέναντι στα ζωάκια συντροφιάς. Οι αδέσποτοι φίλοι μας χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ως Δήμος φροντίζουμε για καλύτερες συνθήκες περίθαλψης, έχουμε τη βοήθεια του ΠΕΦΙΠΟ και των φιλοζωικών σωματείων. Πάντα θα χρειαζόμαστε και τη δική σας προσπάθεια, θέλουμε να μας βοηθήσετε να περάσουμε το σωστό μήνυμα για τους τετράποδους φίλους μας γιατί κι αυτοί έχουν δικαιώματα μέσα στην πόλη».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet