Για τα έργα στο Μαρούσι που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια συζήτησαν Γ. Πατούλης και Θ. Αμπατζόγλου
Κοινωνία

Για τα έργα στο Μαρούσι που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια συζήτησαν Γ. Πατούλης και Θ. Αμπατζόγλου

Η πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που χρηματοδοτούνται από πόρους και  προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες (10/5) ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου.

Στη συνάντηση συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπ. Σταθούλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Β. Κάββαλος, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, η διευθύντρια Τεχνικών έργων Αμαρουσίου Μ. Σεραφετινίδου και υπηρεσιακά στελέχη.

Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή με πόρους της Περιφέρειας του εμβληματικού γηπέδου στο κτήμα Καρέλλα και στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση των «Αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Αγίου Νικολάου».

Για το γήπεδο έχει εκδοθεί μελέτη και όροι δόμησης και προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία το έργο το οποίο θα έχει ως φορέα υλοποίησης την Περιφέρειας Αττικής. Η υπογραφή για την προγραμματική σύμβαση των αντιπλημμυρικών στην περιοχή Αγίου Νικολάου έχει ήδη δρομολογηθεί και βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και έχει προϋπολογισμό 520.000,00 ευρώ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στο έργο για το ρέμα Σαπφούς, το οποίο ο Γ. Πατούλης χαρακτήρισε ως ζωτικής σημασίας για το Μαρούσι και ζήτησε από τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ξεκινήσει το έργο, όσο το δυνατόν αμεσότερα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε έργα όπως των αγωγών ομβρίων στο κέντρο Αμαρουσίου και τα Ανάβρυτα, της απορροής ομβρίων υδάτων στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου, τις αναπλάσεις και τα αντιπλημμυρικά στην Κοκκινιά, στο Σωρό και των ομβρίων στην περιοχή Παραδείσου.

Με αφορμή τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε ότι αποτελεί σταθερή  βούληση  του να συνεχίσει να συμβάλλει στην πλήρη υλοποίηση έργων, που είναι απαραίτητα για να παραμείνει το Μαρούσι μια… Ανθρώπινη Πόλη με μητροπολιτικό χαρακτήρα.

«Στόχος μας είναι τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια να συμβάλλουν στη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Αμαρουσίου. Με συγκεκριμένες ενέργειες μας έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και έργα ομβρίων σε γειτονιές της πόλης. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε την υλοποίηση αθλητικών υποδομών όπως το εμβληματικό γήπεδο στο κτήμα Καρέλλα, καθώς και έργων που βελτιώνουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου συνεχίζει ένα σπουδαίο έργο. Τα στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου συνεργάζονται στενά προκειμένου το Μαρούσι να συνεχίσει την ανοδική πορεία του ως μια ανθρώπινη και σύγχρονη ευρωπαϊκή μητροπολιτική πόλη».

Ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου, με αφορμή τη συνάντηση, επισήμανε ότι «η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη είναι διαρκής και έχει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και όσων εργάζονται και δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι. Η προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας που προκύπτει από τη διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς και τα κρίσιμα έργα ομβρίων υδάτων, καθώς και η ανάπτυξη της πόλης μέσω νέων αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελούν για εμάς κυρίαρχες προτεραιότητες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet