Για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου μίλησαν ειδικοί επιστήμονες στο Μαρούσι
Κοινωνία

Για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου μίλησαν ειδικοί επιστήμονες στο Μαρούσι

Μία σημαντική ημερίδα υγείας που αφορούσε στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου διοργάνωσε στο Μαρούσι η Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, οι παρευρισκόμενοι πολίτες ενημερώθηκαν από ειδικούς επιστήμονες για τη διάγνωση και την πρόληψη αναφορικά με τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, καθώς και για τις εξελίξεις στη θεραπεία της νόσου, ενώ ασθενείς κατέθεσαν τις εμπειρίες τους, με ελεύθερη συζήτηση για το θέμα.

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, η οποία μεταφέροντας το μήνυμά του στους διοργανωτές και στους παριστάμενους υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης παθήσεων, όπως, είναι ο καρκίνος τα κεφαλής και του τραχήλου.

«Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης που μπορούν να σώσουν ζωές.
Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια, συγχαίρουμε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και στο μέλλον κάθε αντίστοιχη δράση σας.
Εξάλλου, στα θέματα πρόληψης της υγείας, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αναπτύξει ένα σημαντικό έργο που αποσκοπεί, αφενός, στην ενημέρωση των πολιτών και αφετέρου στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, καλύπτοντας όλες τις ηλικιακές ομάδες της τοπικής κοινωνίας. Σας ευχαριστούμε για την προφορά σας στους κατοίκους της πόλης μας» τόνισε.

Στην ημερίδα συμμετείχαν:

Ο πρόεδρος ΕΕΟΚΤ, καθηγητής παθολογίας ογκολογίας Αθανάσιος Αργύρης, ο στοματολόγος, αναπληρωτής καθηγητής Νικόλαος Νικητάκης, ο ωτορινολαρυγγολόγος Κωνσταντίνος Παπακώστας, ο στοματολόγος Δημήτριος Μαλάμας, ο πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Παπακωσταντίνου, η ακτινοθεραπευτής ογκολόγος Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου, η ακτινοθεραπευτής ογκολόγος Έφη Πετεινέλη, ο παθολόγος ογκολόγος Παναγιώτης Κατσαούνης, ο χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου Δημήτρης Μωραΐτης και η πρόεδρος ΕΛΛΟΚ, Καίτη Αποστολίδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet