Για το δάσος Συγγρού ενημερώθηκε από τον Γ. Γεωργαντά η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή
Κοινωνία

Για το δάσος Συγγρού ενημερώθηκε από τον Γ. Γεωργαντά η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς επισκέφτηκε το δάσος Συγγρού για να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΓΕ (Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστημών).

Όπως αναφέρει το Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, «εκπρόσωπος της παράταξης παρευρέθηκε στα γραφεία του ΙΓΕ με σκοπό, αξιοποιώντας την επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού που έχει την ευθύνη για να εποπτεύει το ινστιτούτο, το οποίο έχει στην ευθύνη για τη διαχείριση του δάσους, να του εκθέσει -εκ μέρους της παράταξης-  τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τη διαμαρτυρία του για τις τελευταίες απαράδεκτες αποψιλώσεις στη βλάστηση του δάσους».

Η παράταξη επισημαίνει για τη συνάντηση:

«Ο υπουργός, σε αντίθεση με τη στάση που έχει επιδείξει μέχρι τώρα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, αμέσως δέχθηκε το αίτημα που του κατέθεσε ο εκπρόσωπός μας. Μάλιστα, ενημέρωσε το μέλος μας πως εκπρόσωποι του Συλλόγου “Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες” ήδη του είχαν καταθέσει το ίδιο αίτημα και ότι θα μας συναντούσε μαζί μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΙΓΕ για την οποία είχε έρθει.

Ο υπουργός στην αρχή της συνάντησης μας πήρε τον λόγο και μας ενημέρωσε για τα ακόλουθα:

  1. Ότι με απόφαση του κατοχυρώνει η θεσμική εκπροσώπηση στο ΔΣ του Ινστιτούτου του Δήμου Αμαρουσίου και της Περιφέρειας Αττικής.
  2. Ότι μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΙΓΕ στις αρχές Οκτωβρίου θα έχει πάρει θέση το θπουργείο για τα εκκρεμή θέματα (π.χ. δικαστική διαφορά με το Κράτος για την εγγραφή του δάσους στο κτηματολόγιο).
  3. Ότι βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η διερεύνηση των καταγγελιών του αντιδημάρχου κ. Τσιπουράκη για κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκηση τις οποίες είχε δημοσιοποιήσει εναντίον του προέδρου του Ινστιτούτου, παρά του ότι συνυπάρχουν και οι δύο στο νέο σχήμα του Διοικητικού Συμβουλίου που ενέκρινε πρόσφατα ο ίδιος υπουργός.
  4. Ότι κατά τη συνεδρίαση στην οποία είχε μόλις συμμετάσχει, ζήτησε ενημέρωση από το Δ.Σ. για το αν υπάρχουν διεκδικήσεις από ιδιώτες εναντίον του Δάσους(;).
  5. Ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί σχέδιο για το πως θα γίνεται η ετήσια συντήρηση και φροντίδα του δάσους, ώστε να μην επαναληφθεί το φετινό φαινόμενο, να γίνονται καθαρισμοί και φροντίδας τον Αύγουστο, αντί για την έναρξη της αντιπυρική περιόδου και μάλιστα, με αμφισβητούμενους τρόπους.

Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας συμφώνησε με το σκέλος των θετικών πρωτοβουλιών, παρά του ότι το δάσος βρίσκεται στην ευθύνη της παρούσας και των διοικήσεων που διορίζει ήδη εδώ και τρία χρόνια, μέσα στα οποία έχουν συμβεί περιστατικά που παραβιάζουν κατάφωρα τον δασικό χαρακτήρα. Θέσαμε το θέμα της καταγγελίας που έχουμε με πολλές ενέργειες μας διατρανώσει τέτοιων ενεργειών που πλήττουν και υπονομεύουν την έννοια του δάσους με κατεύθυνση την κτηματοποίηση και πάρκο ποίηση του και που “ωθούν” στην εμπορευματοποίηση/ιδιωτικοποίηση του δάσους Συγγρού, ενώ διατυπώσαμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στις μεθόδους που ακολουθούν οι μέχρι τώρα διοικήσεις του ΙΓΕ που έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση, δηλαδή να παρεμβαίνουν/υπονομεύουν στον δασικό χαρακτήρα του δάσους ενεργώντας χωρίς καμία μελέτη και αδειοδότηση.

Ο υπουργός ανέλαβε να εξετάσει και να τοποθετηθεί για όσα του εκθέσαμε μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΓΕ κατά την οποία θα ανακοινωθούν οι θέσεις και αποφάσεις του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet