Video

Γιορτή υπό τη… σκιά του λουκέτου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα – VIDEO

Σικιαρίδειο - ΈκθεσηΌλοι οι άνθρωποι του Σικιαριδείου Ιδρύματος (Κεντρο Ανοιχτής Φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών και νέων με νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες), τα μέλη του Δ.Σ, ο Σύλλογος Γονένων & Κηδεμόνων, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι και κυρίως τα παιδιά κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να στηθεί η ζεστή γιορτή που παρακολουθήσαμε όλοι το πρωινό της Τετάρτης 18 Ιουνίου 2014. Και το κλίμα θα ήταν ακόμη περισσότερο γιορτινό εάν δεν το… σκίαζαν τα νέα σενάρια για το μέλλον του Ιδρύματος, που επαναφέρουν στο προσκήνιο τις φήμες για το κλείσιμό του.

Χ. Καφαντάρη - Λ. ΜαγιάκηςΠάντως, όλοι όσοι απηύθυναν χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης (ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Αργυρόπουλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη και Δημήτρης Στρατούλης, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι Λευτέρης Μαγιάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονένων & Κηδεμόνων Αγγελική Κουσουρή, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Όλγα Μουτζάλα και συνεργάτης του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Παιδείας Νίκος Κασκαβέλης) κατέστησαν σαφές ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσει και του χρόνου το Σικιαρίδειο Ίδρυμα να επιτελεί το ύψιστο κοινωνικό έργο του, αυτό της φιλοξενίας κι εκπαίδευσης των παιδιών και νέων με νοητική στέρηση.

Δ. Στρατούλης - Λ. Μαγιάκης

Κατά τη διάρκεια της γιορτής λειτουργούσε και έκθεση με εξαιρετικές δημιουργίες των παιδιών των εργαστηρίων, ενώ ο κόσμος στην αίθουσα εκδηλώσεων δεν σταμάτησε να χειροκροτεί τα παιδιά του Σικιαριδείου που ανέλαβαν να διαβάσουν ποιήματα και συγκεκριμένα:

  • Την Κατερίνα Κρα, που διάβασε το «Όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού»,
  • τη Στέλλα Καρύδη και τον Σωτήρη Παπάζογλου, που διάβασαν «Το καλοκαίρι»,
  • την Κατερίνα Μπιλιανού, που διάβασε το «Κύλησε κι αυτή η χρονιά»,
  • τη Βάσω Φιλιππέλη και τον Ηλία Γαζέτα, που διάβασαν το «Καλοκαίρι με ελπίδες»,
  • τον Γιάννη Βασιλάκη, που διάβασε το «Τώρα είναι Καλοκαίρι»,
  • τη Χρύσα Μάντη, που διάβασε το «Σαν μυρίσει Καλοκαίρι»,
  • τη Λία Πρωτοψάλτη, που διάβασε το «Ήρθε πάλι Καλοκαίρι»
  • και τον Κωνσταντίνο Κοσμά, που διάβασε το δικό του κείμενο με τίτλο «Η καλύτερη εποχή του χρόνου».

Ξεχωριστή νότα στη γιορτή έδωσαν οι συντελεστές του «Θεάτρου Αερόπλοιο», με τη διαδραστική παράσταση που έπαιξαν.

Από το enypografa.gr ευχαριστούμε όλα τα παιδιά του Σικιαριδείου για τη θερμή υποδοχή που μας έκαναν και ιδιαίτερα τον Δημήτρη που αποτέλεσε σχεδόν μόνιμο συνοδό μας σε όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet