Γ. Καραμέρος: Η κυβέρνηση θα κάνει πίσω στα δυστοπικά σχέδιά της για το Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Γ. Καραμέρος: Η κυβέρνηση θα κάνει πίσω στα δυστοπικά σχέδιά της για το Παίδων Πεντέλης

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσει τις εφημερίες του Γενικού νοσοκομείου Πάιδων Πεντέλης τοποθετείται ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι και πρώην αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

«Την περίοδο 2014 – 2019 κρατήσαμε ανοιχτό το Παίδων Πεντέλης, ακυρώνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης Αντ. ΣαμαράΕυ. Βενιζέλου που είχε προλάβει ήδη να κλείσει νοσοκομεία εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης εκείνη την περίοδο. Συγκεκριμένα με μία δέσμη ενεργειών και σε συνεργασία με τους Ανδ. Ξανθό και Π. Πολάκη και τους τότε διοικητές των Νοσοκομείων “Σισμανόγλειου” και “Παίδων Πεντελης” (κ.κ. Κουταλάς, Τριγώνης) ενισχύσαμε τη λειτουργία τους», αναφέρει ο κ. Καραμέρος και προσθέτει:

«Χαρακτηριστικά αναφέρω την αναδιαμόρφωση και εκσυγχρονισμό των χωρών του χειρουργείου του Παίδων Πεντέλης που ξεκίνησε με απόφαση 2016 μετά από εισήγηση μου με ένα έργο προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ.

Τότε αποφασίστηκε η αναδιαμόρφωση του σηπτικού χειρουργείου και της αίθουσας ανάνηψης που μέχρι το 2015 ήταν σε άθλια κατάσταση. Ένα έργο που μαζί με όλες τις άλλες πρωτοβουλίες τονώνει έκτοτε τη λειτουργία του νοσοκομείου και το κατέστησε αξιόμαχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις οικογένειες όχι μόνο της Βορειανατολικής Αθήνας, αλλά και όμορων νόμων.

Παράλληλα, και το Παίδων Πεντέλης χρηματοδοτήθηκε ποσοστιαία από το μεγάλο πρόγραμμα της διοίκησης της Ρ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων το νοσοκομείο της Βόρειας Αθήνας, συνολικού ύψους 9.070.000 ευρώ με σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ να κατευθύνεται στο Παίδων Πεντέλης.

Σήμερα, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη στην κορύφωση της πανδημικής κρίσης και με τη σιωπή των γαλάζιων Αυτοδιοικητικών για υπόκρουση προσπαθεί να βάλει χέρι και πάλι στο Παίδων Πεντέλης, σταματώντας τις εφημερίες και μετατρέποντας το νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Έστω και αν προσωρινά ανέκρουσε πρύμναν μετά τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας δεν πρόκειται να σταματήσει το σχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και της έμμεσης πριμοδότησης των ιδιωτικών νοσοκομείων και για αυτό καλούμε σε εγρήγορση τους πολίτες. Η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι ως μείζων αντιπολίτευση στον Δήμο Αμαρουσίου και εγώ προσωπικά ξεκαθαρίζουμε ότι ερχόμαστε μπροστά τους και θα κάνουν πίσω στα δυστοπικά σχέδιά τους. Φτάνει πια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet