Γ. Πατούλης: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής θα παραμείνει στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής θα παραμείνει στον Δήμο Αμαρουσίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παραδοσιακή «Ρεβυθάδα», στο πλαίσιο της 54ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, που διοργανώνει η Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας (ΠΕΚΑ) κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση τίμησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μαζί με τις ευχές του στους προσκεκλημένους για το νέο έτος μίλησε για τη σημασία του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης για το Μαρούσι.

«Η Κεραμική είναι η ιστορία μας, είναι το Μαρούσι μας. Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, αποτελεί έναν χώρο συνυφασμένο με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την παραχώρησή του στον Δήμο, ως διατηρητέο πολιτιστικό οίκημα, ώστε να γίνει “το Σπίτι των Κεραμιστών” και σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής θα παραμείνει για πάντα στην Κεραμική και στον Δήμο Αμαρουσίου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΚΑ, Νικόλαος Βαλλάτος, αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στην ομιλία του για τον σκοπό της «Ρεβυθάδας», αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Κεραμικής Τέχνης και την αναγκαιότητα της προάσπισης του χώρου και του πολιτισμού μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δήμαρχος Αμαρουσίου και ο πρόεδρος της Ένωσης απένειμαν τιμητικές βραβεύσεις στους παλαίμαχους κεραμιστές Αντώνη Καλογήρου, Συμεών Καλογήρου, Στέλιο Λάσκαρη και στους ανθρώπους που συνέβαλαν με το έργο τους στην αναβάθμιση της Κεραμικής, όπως οι κ.κ. Κώστας Μπόνης, Αλέκος Μωραΐτης και η κα Φλώρα Σκλάβαινα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Αθανάσιος Βελής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Δημήτρης Σμυρνής, Πέτρος Κόνιαρης, Λευτέρης Μαγιάκης, Κώστας Βλάχος. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου, Χρήστος Βλάχος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κεραμιστών και αγγειοπλαστών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet