Δέσμευση για ΑΝΑΤΡΟΠΗ και στη Δ/νση Καθαριότητας
Κοινωνία

Δέσμευση για ΑΝΑΤΡΟΠΗ και στη Δ/νση Καθαριότητας

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Μαγιάκη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Σ. Σαμιακό και Κ. Σκουμπούρη, επισκέφθηκαν τη Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο επικεφαλής της Δ/σης κ. Καραμεσούτης ενημέρωσε λεπτομερώς για τους στόχους, τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις ανάπτυξης, αλλά και τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο ίδιος, οι συνεργάτες του και το εργατοτεχνικό προσωπικό. Ο κ. Καραμεσούτης τόνισε τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά όλου του προσωπικού της Δ/νσης, επιστημονικού και εργατοτεχνικού, προκειμένου να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους δημότες.

Ακολούθησε επίσκεψη στα συνεργεία και συνάντηση με τους επικεφαλής των τμημάτων. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “η αντιπροσωπεία του συνδυασμού διαπίστωσε για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετώπισε τη μεταφορά των εγκαταστάσεων στον συγκεκριμένο χώρο από την οδό Αγ. Αθανασίου. Δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Τα μέσα και οι διατιθέμενες εγκαταστάσεις είναι υποτυπώδη για ένα μεγάλο Δήμο και η Δ/νση λειτουργεί χάριν της συνέπειας και της αφοσίωσης των εργαζόμενων”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λ. Μαγιάκης δήλωσε ότι “η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της δημοτικής αρχής που διοχετεύει τα δημοτικά τέλη, αντί στην καθαριότητα, ως όφειλε, στην εξόφληση χρεών που δημιούργησαν οι διοικήσεις Πατούλη και Τζανίκου. Η υποβάθμιση της Δ/νσης γίνεται σκόπιμα για να οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση με βάση τα σχέδια του Φούχτελ που αποδέχεται και η δημοτική αρχή”.

Επίσης, ο κ. Λ. Μαγιάκης δεσμεύτηκε για τις παρακάτω αλλαγές που θα γίνουν άμεσα στη Δ/νση Καθαριότητας με την ανάληψη της δημοτικής αρχής:

  • Λειτουργική, αποτελεσματική, αξιοκρατική και με επιστημονικά κριτήρια οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού.
  • Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ώστε να γίνουν λειτουργικές, αλλά και ασφαλείς για το προσωπικό.
  • Ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, χωρίς ούτε ένα ευρώ δανεικά.
  • Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Διαχείριση των οργανικών και των ανακυκλώσιμων υλικών, έτσι ώστε να μειωθεί ό όγκος των απορριμμάτων και να προκύψουν έσοδα για τον Δήμο αλλά και θέσεις εργασίας.

Τέλος σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις ο κ. Λ. Μαγιάκης επισήμανε τα εξής: “Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού στον τομέα καθαριότητας, όπου είναι απαραίτητο, με σταθερή και μόνιμη εργασία. Οι ΚΟΙΝΣΕΠ (κατ΄ ευφημισμό ΚΟΙΝωνικές Συνεταιριστικές ΕΠιχειρήσεις) με τις αμοιβές πείνας για τους εργαζόμενους και τους παχυλούς μισθούς για τους ημέτερους, έχουν στόχο την εξυπηρέτηση προεκλογικών ρουσφετιών του απερχόμενου δημάρχου. Όσοι και όσες προσλήφθηκαν σε αυτές με κοινωνικά κριτήρια δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Σε συνεργασία με άλλους Δήμους και μια άλλη Περιφέρεια θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στην παραπάνω κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet