Δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού
Κοινωνία

Δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

Στη σημερινή δύσκολη εποχή οι έννοιες του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης σε παγκόσμιο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, έχουν αναπτύξει μια ξεχωριστή δυναμική. Η ανάγκη για προσφορά είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση και συνθήκες κρίσεις όπως αυτές που βιώνουμε «πυροδοτούν» εκφράσεις εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής.

Ο εθελοντισμός ως ιδέα και στάση ζωής είναι η υπέρτατη πράξη προσφοράς του ανθρώπου στον συνάνθρωπο, στην κοινωνία, στο περιβάλλον, σε κάθε τομέα της ζωής μας. Αποτελεί μοχλό για την πρόοδο ενός τόπου, λειτουργώντας παράλληλα ως εφαλτήριο για την προσωπική εξέλιξη των μελών μιας κοινωνίας.

Η κρίση μας βοήθησε όλους να ευαισθητοποιηθούμε. Έκανε πιο εύκολο να καταλάβουμε τους συνανθρώπους μας, να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους, να θέλουμε να κάνουμε κάτι για αυτό, για την ανακούφισή τους.

Και προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης των εθελοντικών αισθητηρίων του κοινωνικού συνόλου, η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ως Δήμος, ως ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη, στον άνθρωπο, προωθήσαμε συνεργασίες, αναλάβαμε πρωτοβουλίες, σχεδιάσαμε και δράσαμε συλλογικά, ώστε σε μεγάλο βαθμό να έχουμε συνολικά να παρουσιάσουμε ένα σημαντικό έργο στον τομέα του εθελοντισμού και της κοινωφελούς προσφοράς.

Με ανιδιοτέλεια βάλαμε το «Εμείς» και «Όλοι μαζί» μπροστά και προσφέραμε έμπρακτη στήριξη στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, πρωτοστατήσαμε στην προστασία του περιβάλλοντος, στην πρόληψη της υγείας, στην κοινωνική πρόνοια, στην παιδεία, στην ανθρωπιστική βοήθεια και δράση.

Το φιλότιμο, η ευαισθησία, η διάθεση για προσφορά υπάρχουν ως προδιάθεση στον Έλληνα, αρκεί ενωμένοι από κάθε θεσμικό ρόλο και πεδίο δραστηριοποίησης να συνεχίσουμε να ενεργοποιούμε τα αντανακλαστικά και τις αξίες αυτές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet