Δήμος Αμαρουσίου: «Αδιαπραγμάτευτο το σχολείο στην Αγ. Φιλοθέη»
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: «Αδιαπραγμάτευτο το σχολείο στην Αγ. Φιλοθέη»

Στην ανέγερση σχολικής μονάδας στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου, με αφορμή δημοσίευμα με τίτλο «Ύπουλο χτύπημα στους σπόρους» που αναρτήθηκε στον ιστότοπο www.agronews.gr.

Για την κατασκευή του σχολείου απαιτείται η μεταφορά από τον χώρο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων που λειτουργεί εκεί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης με τίτλο: «Ύπουλο χτύπημα στους σπόρους» στο agronews.gr που υπογράφει συνεργάτης του site και αναφέρεται στην απομάκρυνση των υποδομών του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων στο Μαρούσι, όπως επιβάλει η απόφαση για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Φιλοθέη, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει να επισημάνει τα εξής:

Η συζήτηση για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Σταθμού Σπόρων δεν αφορά τον Δήμο Αμαρουσίου, ούτε μπορεί λόγω αναρμοδιότητας να έχει λόγο επί της λειτουργίας του και των σκοπών που εξυπηρετεί ως φορέας.

Η Διοίκηση του Δήμου χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων στο σημείο, διεκδίκησε χώρο για την ανέγερση σχολείου στην Αγία Φιλοθέη λόγω του σημαντικού ελλείμματος σε σχολικές υποδομές στην περιοχή. Αυτόν τον χώρο, που ούτε καν ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είχε παραχωρηθεί από το υπουργείο Οικονομικών για χρήση στον Σταθμό, υπέδειξε και παραχώρησε στον Δήμο η πρώην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ως κατάλληλο για την ανέγερση του νέου σχολείου.

Πρόκειται για μία δίκαιη διεκδίκηση από μέρους της διοίκησης του Δήμου, οι προσπάθειες για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πέντε χρόνια. Η κωλυσιεργία που έχει σημειωθεί, αφού το σχολείο θα μπορούσε να είναι έτοιμο εδώ και 2-3 χρόνια, οφείλεται και στις προσπάθειες που έχουν γίνει για να παρεμποδιστεί το έργο από όσους αντιδρούν στη μετακίνηση του Σταθμού.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ούτε γνώση, ούτε άποψη είχε επί της λειτουργίας του χώρου μέχρι που χρειάστηκε να γίνουν μετρήσεις για την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης, οπότε και διαπιστώθηκε η θλιβερή όψη εγκατάλειψης του Σταθμού με τις εικόνες με τα σκουριασμένα και διαλυμένα θερμοκήπια να μιλούν από μόνες τους και να μην συνάδουν στο ελάχιστο με τους επιστημονικούς σκοπούς που επιτελεί ο Σταθμός.

Για τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί κοινή κατάκτηση Δήμου, μαθητικής κοινότητας και κατοίκων της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχοντας επιβαρυνθεί σημαντικά από δεκάδες υπερτοπικές χρήσεις που έχει δεχτεί εντός των διοικητικών του ορίων, δεν θα μπει στην κουβέντα της διαπραγμάτευσης ή αμφισβήτησης για αυτή την αυτονόητη διεκδίκηση για τους κατοίκους του, την ανέγερση ενός σχολικού συγκροτήματος.

Δεν είναι ευθύνη του Δήμου να δώσει λύση στο ζήτημα της μετακίνησης του Σταθμού σε νέο χώρο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τη δικαιοδοσία να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων του Σταθμού σε άλλη τοποθεσία κατάλληλη για την υλοποίηση των σκοπών του.

Τέλος, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει στο προσβλητικό ύφος και στους χαρακτηρισμούς του συντάκτη του κειμένου. Η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και η δικαίωση των προσπαθειών της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου δίνουν τις απαραίτητες απαντήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet