Δήμος Αμαρουσίου: Επιτυχημένη άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του δημαρχείου
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Επιτυχημένη άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του δημαρχείου

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο δημαρχείο Αμαρουσίου άσκηση ετοιμότητας για την απομάκρυνση των εργαζομένων και των πολιτών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου, σήμερα, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου.

Η άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του κτηρίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου τόσο για την καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση περιστατικών εκτάκτου ανάγκης, όσο και για την εκπαίδευση ασφαλούς εγκατάλειψης του κτηρίου από την πλευρά των εργαζομένων.

Με το άκουσμα των προειδοποιητικών ήχων από το σύστημα συναγερμού τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο εγκατάλειψης του κτηρίου για τους εργαζόμενους και τους πολίτες, ενώ όλα τα συστήματα ανίχνευσης και πυρασφάλειας λειτούργησαν άψογα. Ο χρόνος εκκένωσης του κτηρίου ήταν 4,5 λεπτά.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Η λήψη όλων των προληπτικών μέτρων είναι καθοριστικής σημασίας σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος. Μέσα από τις ασκήσεις ετοιμότητας που επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο στοχεύουμε η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας να διαθέτει την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα αντίδρασης σε έκτακτα γεγονότα και οι εργαζόμενοί μας να είναι εκπαιδευμένοι ώστε με συντεταγμένο τρόπο και με ασφάλεια να αντιμετωπίσουν τέτοιας φύσεως καταστάσεις. Στον Δήμο Αμαρουσίου η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών είναι υψίστης σπουδαιότητας».

Η άσκηση ετοιμότητας τελούσε υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα του Δήμου, Γεώργιου Διδασκάλου, και διοργανώθηκε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Κόκκαλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet