Δήμος Αμαρουσίου: Θα στηρίξουμε το Σικιαρίδειο με κάθε τρόπο
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Θα στηρίξουμε το Σικιαρίδειο με κάθε τρόπο

Τη συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος ζήτησε ο νέος πρόεδρος του  Δ.Σ., Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, κατά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017.

Παρά τις εξαγγελίες της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση  του Ιδρύματος, που θα εξασφάλιζε την απρόσκοπτη λειτουργία του, το  Ίδρυμα παραμένει κλειστό, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα, που κυρίως είναι οικονομικά, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία σημειώνονται επίσης τα εξής:

«Η εξαγγελθείσα χρηματοδότηση με 625 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια αφορά στην ένταξη του Σικιαρίδειου Ιδρύματος σε Περιφερειακό Πρόγραμμα, προαποφασισμένο πριν από 2, 5 χρόνια και το οποίο θα ισχύσει για τα επόμενα τρία χρόνια και μόλις για 24 παιδιά.

»Ούτε η Περιφέρεια Αττικής, αλλά ούτε και άλλος αρμόδιος φορέας της Πολιτείας, έχει διαθέσει μέχρι σήμερα τη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει την  επαναφορά του Ιδρύματος στην ομαλή λειτουργία και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των παιδιών με νοητική υστέρηση».

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Αμαρουσίου εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, θα συνδράμουν το έργο του νέου Δ.Σ. για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος, όπως έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια με όλες τους τις δυνάμεις.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Το Σικιαρίδειο το έχουμε πονέσει και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι τα παιδιά, τα οποία στηρίζουμε με κάθε τρόπο, πιστεύοντας στις αρχές της ισότιμης εκπαίδευσης και των ίσων ευκαιριών για όλους » σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την ολιγωρία της προηγούμενης διοίκησης, ζήτησε να υπάρχει αγαστή συνεργασία και ειλικρίνεια για να μπορέσει με τον καλύτερο και αξιόπιστο τρόπο να λειτουργήσει το Ίδρυμα προς όφελος των παιδιών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε στον πρόεδρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος τη διάθεση συντήρησης και  εξωραϊσμού των γηπέδων που βρίσκονται στον χώρο του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά  τις απογευματινές ώρες από τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου. Επίσης, ετέθη το θέμα διερεύνησης του νομικού πλαισίου για τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της κατασκευής στο θεατράκι που βρίσκεται στον χώρο.

Όπως διευκρινίσθηκε, ο Δήμος Αμαρουσίου καταβάλλει το κόστος του φυσικού αερίου, ενώ εκφράστηκε η διάθεση για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ και άλλων λειτουργικών εξόδων της καθημερινότητας.

Ειδική αναφορά έγινε στη μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αμαρουσίου στο Σικιαρίδειο, ώστε συνολικά να λειτουργεί στον χώρο μία οργανωμένη δομή, ένα ζωντανό κύτταρο, μέσα από την οποία έχει να ωφεληθεί και το Ίδρυμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το 2012, «με συστηματικές προσπάθειες και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη δημοτική Αρχή, απετράπη  το κλείσιμο του Σικιαριδείου Ιδρύματος. Ο δήμαρχος, αναλαμβάνοντας δυναμικές πρωτοβουλίες, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις γονέων, κηδεμόνων  και καθηγητών για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος, ενώ με παρεμβάσεις προς την κεντρική διοίκηση και τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Εργασίας ζήτησε επιτακτικά και πέτυχε την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης που επέτρεψαν την ομαλή επαναλειτουργία του φορέα.

Σε επίπεδο εξοπλισμού η δημοτική Αρχή χρηματοδότησε την κατασκευή της πρότυπης παιδικής χαράς που λειτουργεί στον χώρο, ενώ όλα τα χρόνια προσφέρει οικονομική στήριξη για τη λειτουργία του Ιδρύματος».        

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet