Δήμος Αμαρουσίου προς ΙΓΕ: Δεν είναι περιουσιακό σας στοιχείο το Κτήμα Συγγρού
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου προς ΙΓΕ: Δεν είναι περιουσιακό σας στοιχείο το Κτήμα Συγγρού

Αμφισβητεί το έργο της διοίκησης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντώντας σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου στην οποία ο Δήμος κατηγορείται ότι «καπηλεύεται» το έργο του φορέα.

«Το Κτήμα Συγγρού, αν δεν το έχετε καταλάβει, δεν είναι λάφυρο κομματικών ενσήμων. Ανήκει στον Μαρουσιώτικο λαό και στους χιλιάδες πολίτες που το επισκέπτονται καθημερινά», τονίζει ο αναπληρωτής δημάρχου Αμαρουσίου, Σπύρος Σταθούλης, απαντώντας στο ΙΓΕ, με αφορμή την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει για τη διεξαγωγή του αγώνα «3ο People Run» εντός του Δάσους Συγγρού.

«Μπορεί κάποιοι να θέλουν να το διαχειρίζονται ως “περιουσιακό τους στοιχείο”, όμως η αλήθεια είναι ότι το Κτήμα Συγγρού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, συνυφασμένο με την καθημερινότητα των πολιτών όπου ελεύθερα και χωρίς κόστος μπορούν να το χαίρονται» σημειώνει ο κ. Σταθούλης στην ακόλουθη ανακοίνωση, καλώντας, παράλληλα, τη διοίκηση του ΙΓΕ να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 24 Οκτωβρίου:

Λυπούμαστε πολύ που η κομματικά διορισμένη διοίκηση του ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών) συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τον ρόλο της.

Με μια παλαιοκομματικού τύπου ανακοίνωση εγκαλεί τη δημοτική Αρχή ότι δήθεν θέλει να καπηλευτεί το έργο(;) του ΙΓΕ, ξεχνώντας σκοπίμως την προσφορά του Δήμου Αμαρουσίου εδώ και πολλά χρόνια.

Η παρουσία μας, το διαρκές ενδιαφέρον μας και η αγωνία μας για την προστασία και διαφύλαξη του Δάσους Συγγρού είναι διαρκής, καθοριστική και αδιαπραγμάτευτη και μάλιστα πολύ πριν αναλάβει η συγκεκριμένη διοίκηση το ΙΓΕ.

Συνεπώς μακριά από εμάς τα περί καπηλείας…!

Το Κτήμα Συγγρού, αν δεν το έχετε καταλάβει, δεν είναι λάφυρο κομματικών ενσήμων.

Ανήκει στον Μαρουσιώτικο λαό και στους χιλιάδες πολίτες που το επισκέπτονται καθημερινά.

Μπορεί κάποιοι να θέλουν να το διαχειρίζονται ως «περιουσιακό τους στοιχείο», όμως η αλήθεια είναι ότι το Κτήμα Συγγρού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, συνυφασμένο με την καθημερινότητα των πολιτών όπου ελεύθερα και χωρίς κόστος μπορούν να το χαίρονται.  

Η παρουσίαση των αυτονόητων ως κατάκτηση, που προβάλει η διοίκηση του ΙΓΕ για το έργο(;) της, προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών που καθημερινά επισκέπτονται τον χώρο.

O επικοινωνιακός χαρτοπόλεμος του ΙΓΕ για να ήταν χρήσιμος για την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια των κτιριακών υποδομών θα έπρεπε να είχε κάνει πράξη -όπως συνέβη και με το πάρκο «Τρίτση» τη διεκδίκηση ετησίως 1.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής μέσω των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του.

Η εγκατάλειψη όμως είναι εμφανέστατη και η διοίκηση εθελοτυφλεί.

Άλλωστε η ίδια η διοίκηση επιβεβαιώνει ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα με το μείζον θέμα της ασφάλειας των κτιριακών υποδομών λόγω έλλειψης μηχανικών. Ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία για την κάλυψη μηχανικών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Απευθύνθηκε στην Περιφέρεια; Ζήτησε υποστήριξη από ιδιώτες μηχανικούς μέσω κάποιας σύμβασης;

Αντί να κατηγορούν τον Δήμο Αμαρουσίου ότι καπηλεύεται το έργο(;) του ΙΓΕ, καλούμε για μια ακόμη φορά δημοσίως τη διοίκηση του, και περιμένουμε την απάντησή του, να παραστεί και να μας ενημερώσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 24ης Οκτωβρίου.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet