Δήμος Αμαρουσίου: Συνεχίζονται οι εμπρηστικές ενέργειες στην πόλη
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Συνεχίζονται οι εμπρηστικές ενέργειες στην πόλη

Συνεχίζονται οι εμπρηστικές ενέργειες σε καθημερινή βάση στον χώρο πίσω από το αμαξοστάσιο των λεωφορείων της ΕΘΕΛ στο ΟΑΚΑ, όπως τονίζει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Πρόκειται, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, για την έκτη εμπρηστική προσπάθεια στο σημείο σε διάστημα ενός μήνα με τις τρεις τελευταίες να έχουν σημειωθεί τις τρεις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και της Πυροσβεστικής έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος οι φωτιές να επεκταθούν στην οικιστική ζώνη.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή, η διοίκηση του Δήμου έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες προς τις αρμόδιες Αρχές, αφού όπως σημειώνει ο Δήμος, «το φαινόμενο των εμπρησμών τον τελευταίο μήνα έχει λάβει διαστάσεις μπαράζ, καθώς συνολικά έχουν σημειωθεί δέκα περιστατικά φωτιάς με εμπρηστικά χαρακτηριστικά» και προκειμένου να «εντοπιστεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι των φωτιών που στόχο έχουν να πλήξουν το Μαρούσι».

«Για δεύτερη χρονιά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο φαινόμενο. Πέρυσι καταμετρήθηκαν περισσότερα από 25 περιστατικά εμπρησμού στη διάρκεια του καλοκαιριού και βλέπουμε να ακολουθείται η ίδια τακτική και φέτος, με την ίδια αμείωτη ένταση. Είμαι βέβαιος ότι οι κύριοι αυτοί όταν βρεθούν ενώπιον των αστυνομικών Αρχών θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τη δράση τους και τα δύο αυτά χρόνια» ανέφερε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή και τη νέα απόπειρα εμπρησμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου τονίζει ότι βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και με τη συνδρομή και των υπόλοιπων δυνάμεων Πυρόσβεσης -Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ΣΠΑΠ- επεμβαίνει με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε συμβάν φωτιάς.

Η διοίκηση του Δήμου καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική στο 199 για κάθε εστία φωτιάς ή ύποπτη κίνηση που εντοπίζουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet